logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

HTC Desire 300 - Zatrzymuje na logo HTC, ratowanie danych

procsa 04 Paź 2017 11:20 1194 3
REKLAMA
  • #1 16737129
    procsa
    Poziom 31  
    Ocena: 365
    Witam, HTC Desire 300 telefon wyłączył się i po próbie włączenia "wisi" na logo HTC, idzie wejść w "bootloadera"?, tam gdzie się wybiera recovery lub hard reset, ale po wybraniu recovery robi się czarny ekran i po chwili pojawia logo HTC i zatrzymuje się tak,lub po podpięciu przez USB pokazuje się logo telefonu z czerwonym trójkątem z wykrzyknikiem. Czy przy takim stanie telefonu jest jakakolwiek możliwość zgrania danych z niego ? Chodzi o głównie zdjęcia ? Jak na razie nie próbowałem robić hard reset bo zależy mi na danych.... komputer po podpięciu wykrywa "Android Phone" bez identyfikatora sprzętu.
  • REKLAMA
  • #2 16738207
    misiekelk
    Poziom 24  
    Ocena: 121
    Padają EMMC w nich.Ratowanie danych tylko przez odczyt z płyty lub bezpośrednio z kośći.
  • REKLAMA
  • #3 16741976
    procsa
    Poziom 31  
    Ocena: 365
    Dzięki za odpowiedź, odblokowałem bootloadera, wgrałem działające recovery, ale okazało się , że chyba ktoś próbował go resetować, hard reset z poziomu bootloadera, bo z poziomu recovery folder pamięci wewnętrznej pusty, to samo przy próbie przegrania plików przez adb.
    Wgrany na nowo soft i tel działa, jak długo będzie działał nie wiadomo... odzyskiwanie danych przy pomocy dostępnych programów "android data recovery" nie przyniosło żadnego rezultatu.
  • #4 16742350
    FIsiu_
    Poziom 28  
    Ocena: 295
    Samo odblokowanie bootloadera wykasowało dane, bo wykonało factory reset.
REKLAMA