logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Wybór robota planetarnego do 1500 zł z funkcjami wyrabiania ciasta, tarcia i mielenia

Overold 14 Paź 2017 20:38 3438 4
REKLAMA
  • #1 16757258
    Overold
    Poziom 20  
    Ocena: 41
    Witam
    Jestem specjalistą w innej dziedzinie i potrzebuję pomocy specjalistów w temacie dla mnie zupełnie obcym. Chcę kupić robot planetarny w cenie +/- 1500, może być więcej za coś godnego polecenia. Oczekuję: wyrabianie ciasta itd/piana/, tarcie, szatkowanie warzyw na sałatki łącznie z tarciem ziemniaków, mielenie mięsa ew. jakiś rozdrabniacz kielichowy. Co sądzicie o https://www.euro.com.pl/roboty-wieloczynnosciowe/bosch-mum58364.bhtml Pozdrawiam
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #2 16758867
    geforc
    Poziom 14  
    Ocena: 43
    Ja mam takiego Boscha tylko starszą edycje chyba, ale budowa taka sama. Jedyna wada to brak mieszadła z silikonową końcówką która zbiera z brzegów misy składniki, ale można ją kupić osobno. Reszta same zalety.

Robienie ciasta - super (oprócz braku tego mieszadła z silikonem, ale sobię radzę zwykłą łyżką)
    Mielenie mięsa - super
    Cięcie ziemniaków i warzyw - super
    Robienie koktajli - super
  • REKLAMA
  • #3 16767128
    Felini
    Moderator
    Ocena: 430
    Poczytaj o Kitchenaid Artisan 5, może będzie to jakaś alternatywa.
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #4 16798466
    rpk
    Poziom 26  
    Ocena: 18
    Felini napisał:
    Poczytaj o Kitchenaid Artisan 5, może będzie to jakaś alternatywa.

Kitchenaid jest dużo lepszy i dokładniejszy od Boscha, ale dużo droższy i w komplecie praktycznie nic nie ma a każdy dodatkowy element to już spory wydatek. Bosch jest bardzo dobry i wart swojej ceny. W domu był mum57830 a od roku jest mum55761, oba spisują się rewelacyjnie.
  • #5 16798982
    Overold
    Poziom 20  
    Ocena: 41
    Dziękuję za wsparcie. Na tą chwilę sprawa przycichła, ale jeżeli już dojdzie do zakupu, to raczej skłaniam się za Boschem. Jaki to będzie, to już decyzja przed samym zakupem, bo widziałem jakiegoś Boscha, co miał "malutką" maszynkę do mięsa :) Pozdrawiam, temat zamykam.
REKLAMA