logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Brotje Energy Top 24CE - włączony, ale nie grzeje.

tygrys88 15 Paź 2017 00:15 12075 3
REKLAMA
  • #1 16757742
    tygrys88
    Poziom 1  
    Witam. Mam problem z piecem Brotje Energy Top 24CE. Dzisiaj tak najzwyczajniej przestał grzać. Na piecu była zadana temperatura 55 C. Akurat siedziałem oparty o kaloryfer oglądając telewizje i zacząłem czuć, że temperatura spada. Po zejściu do piwnicy zobaczyłem, że piec pokazuje jedynie temperaturę lecz nie działa. Nie wyskoczył żaden błąd (co mogłoby pomóc). Próbowałem resetować oraz odłączyłem z zasilania na kilkanaście minut. Żadnego efektu. Po ponownym włączeniu piec się nie uruchamia, jedynie dalej pokazuje temperaturę.

Czy ktoś miał podobny problem?

Pozdrawiam.

Brotje Energy Top 24CE - włączony, ale nie grzeje.
  • REKLAMA
  • #2 16843949
    Beny94
    Poziom 8  
    Ocena: 26
    Witam mam ten sam problem od dziś. Piecyk nie odpala Iskry i nie grzeje wcale.Pokazuję tylko temnp , która ciągle spada w dół..A jest zimno dość na dworze i noce są zimne więc bym prosił o jakąś rekacje czy ktoś miał podobbny problem i sobie z nim poradził czy nowy piec trzeba zakupić?
  • REKLAMA
  • #3 16844528
    zybie
    Poziom 30  
    Ocena: 753
    Masz zamontowany termostat i jaką masz ustawioną temperaturę na kotle.
  • #4 16845428
    Beny94
    Poziom 8  
    Ocena: 26
    tak mam i ustawiony jest na 20 stopni, bo taka temp mi wystarcza na piecyku jest utawione, zeby rozgrzewaly sie do 56 stopni, ale no piecyk nie reaguje.Jest włączony temp wody pokazuje juz 15 stopni. czyli powinno się już dawno odpalic a tu nic nie reaguję termostat działa bo pstrykniecie bylo i iskra powinna sie odpalic
REKLAMA