logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Jak zalogować słuchawkę Gigaset 2000S do bazy Siemens Gigaset 2015?

07 Sie 2005 15:07 11510 12
  • #1 1713969
    Konto nie istnieje
    Konto nie istnieje  
  • Pomocny post
    #2 1714208
    zybex
    Pomocny dla użytkowników
    Ocena: 2939
    Na PW masz już odpowiedź.
  • #3 1714255
    Filip_f_a
    Poziom 20  
    Ocena: 7
    Witaj

Logowanie Gigasetów jest bardzo proste.

Gigasety z serii 1000s i 2000s loguje się tak:

Na bazie przyciskasz int (przywołanie słuchawki) przez około 0,5 min, aż zacznie piskać.

A na wyłączonej słuchawce wciskasz 1 i Power (jednocześnie), po czym słuchawka się włączy i będzie na wyświetlaczu 1_, po czym wciskasz 0000# i to wszystko.
    Musisz zdążyć w 1 min, bo tyle będzie baza w stanie logowania!!!
    Jak nie zdążysz to od początku, aż do skutku.

Życzę powodzenia!!!!!!!!!!!!!!
  • #4 1832068
    Konto nie istnieje
    Konto nie istnieje  
  • #5 1832311
    W.Wojtek
    Specjalista od telefonów
    Ocena: 430
    Jest na elktrodzie....
  • #6 1985788
    zlotyxxl
    Poziom 11  
    Sorka mam problem mam telefon Siemens Gigaset 2015 plus słuchawka Gigaset 2000S i niestety niechce dzwonić. wybieram numer poczym duszę zieloną słuchawkę i wtedy cisz. wyświetla mi się numer słuchawka na dole i napis EXT. A w słuchawce głucha cisz Pomocyyyyyy. Co może być !!!:?::cry:
  • #7 1989445
    W.Wojtek
    Specjalista od telefonów
    A kabelki prawidłowo podłaczone?
    Masz sygnał linii???????
    Jak nie to szukaj w innych postach. Kabel niemiecko -polski.Setki razy było...
  • #8 1990772
    zlotyxxl
    Poziom 11  
    Dzięki wielkie Wojtek jutro pociskam do sklepu po kabel z przeplotem Jeszcze raz dzieki.
  • #9 1993006
    W.Wojtek
    Specjalista od telefonów
    Wątpię aby w sklepie był.To banalna sprawa,każdy może sam zarobić.
    Raz widziałem ale za 20 pln .NA moja uwage ża cena absurdalna sprzedawca powiedział że kabelek to 1 pln (2 szt RJ i 2 metry kabla_+Vat),reszta to podatek od lenistwa i niewiedzy...
  • #10 2025416
    zlotyxxl
    Poziom 11  
    Jeszcza raz dzięki za pomoc załatwiłem kabel. Tak dla zaspokojenia ciekawości to przeploteczka kosztuje praktycznie nic bo dwie końcówki do kablasą po 50gr jedna a kabel kosztuje cos około 1 zł za metr albo i taniej. Praktycznei mając zaciskarkę można za friko zrobić sobie samemu przeplotkę.

Dodano po 5 [minuty]:

A mam jeszcze jedno małe pytanko czy można sie nagrać na sekretarke jako powitanie, jak to zrobić i jak ustawic że ma nam się włanczać sekretarka np. dopiero po pięciu sygnałach. Bo się troche pogubiłem . A i jeszcze cos a mianowicie czy słychawka może cały czas na bazie leżeć w ładowarce z góry dzięki.
  • #12 7237722
    bartexostry666
    Poziom 2  
    Witam. Zgubiłem zasilacz od stacji Gigaset 2015 plus. Może wie ktoś gdzie taki dostać lub jakich jest on parametrów i na które piny podaje zasilanie?? Ile kabelków wychodzi z zasilacza i pod które piny.

Podsumowanie tematu

✨ Dyskusja dotyczy logowania słuchawki Gigaset 2000S do bazy Siemens Gigaset 2015 oraz problemów technicznych związanych z tym zestawem. Logowanie słuchawki odbywa się poprzez przytrzymanie przycisku "int" na bazie przez około 30 sekund do momentu sygnału dźwiękowego, a następnie włączenie wyłączonej słuchawki przez jednoczesne naciśnięcie klawiszy "1" i "Power", po czym na wyświetlaczu pojawia się "1_". Następnie należy wprowadzić kod "0000#" w ciągu jednej minuty, aby zakończyć proces rejestracji. W przypadku problemów z połączeniem lub brakiem dźwięku podczas rozmowy, zalecane jest sprawdzenie poprawności podłączenia kabli oraz sygnału linii telefonicznej. Wątek porusza także kwestie dotyczące dostępności instrukcji obsługi w języku polskim, którą można znaleźć na forum Elektroda.pl. Dodatkowo omawiane są parametry i dostępność zasilaczy do stacji Gigaset 2015, w tym modele SNG 10-a i SNG 7-a z oznaczeniem C39280-Z4-C172, które dostarczają napięcia 25V DC 140 mA oraz 9V AC 260 mA przez 6-pinowe złącze RJ11. Poruszono także temat samodzielnego wykonania kabla z przeplotem (krosowanego) do podłączenia telefonu oraz funkcji sekretarki, takich jak nagrywanie powitania i ustawianie liczby sygnałów przed jej aktywacją.
Podsumowanie AI na podstawie dyskusji. Może zawierać błędy.
REKLAMA