logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Kuchenka piekarnik Mastercook 3400 - Brak gazu po wymianie grzałki

glami 24 Paź 2017 21:35 1113 2
REKLAMA
  • #1 16777290
    glami
    Poziom 2  
    Witam.
    W piekarniku Mastercook 3400 po wymianie dolnej grzałki po jego ponownym podłączeniu nie mam gazu. Żeby wymienić grzałkę musiałem odłączyć kuchenkę od prądu i gazu (podłączony na szybkozłączkę). W instalacji oczywiście dopływ gazu zamknąłem. Myślę, że jest gdzieś zabezpieczenie, którego nie mogę zlokalizować. Ktoś pomoże? A i zauważyłem, że też iskry nie widać, ale nie wiem czy to istotne.
  • REKLAMA
  • #3 16778139
    glami
    Poziom 2  
    Kuchenka piekarnik Mastercook 3400 - Brak gazu po wymianie grzałki
    Grzałki grzeją, gazu brak, a może ta szybkozłącza ma jakąś blokadę? Problem mi się niestety przez noc nie rozwiązał ;) Natomiast zauważyłem jednak, że iskra jest. Gazu dalej brak. Natomiast pytanie, czy szybkozłącze (coś na kształt jak zdjęcie w załączniku) powinno się po podłączeniu jakoś przekręcić żeby otworzyć? Szczerze mówiąc próbowałem przekręcić, ale nie udało mi się, z drugiej strony jakoś bardzo się nie siłowałem żeby nic nie urwać czy złamać...
    Edit:

Witam ponownie, faktycznie złączka ma zabezpieczenie, trzeba silnie przekręcić dla otwarcia. Do zamknięcia!
REKLAMA