logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

TP-LINK TL-WR841ND Dahua - Jak przekierować roter do kamery IP

judoxx 26 Paź 2017 15:00 1371 9
  • #1 16780810
    judoxx
    Poziom 11  
    Ocena: 9
    Witam
    Posiadam kamerę IP Dahua DH-IPC-HFW1320SP-W-0280B, roter TP-LINK TL-WR841ND z firmware dd-wrt, i DDNS na no-ip.com.
    No mój problem jest taki że po wpisaniu adresu jaskolcza23.ddns.net nie znajduję kamery.
    Koledzy sprawdźcie czy ustawienia kamery, routera są poprawne.
    Dziękuję
    Załączniki:
    • TP-LINK TL-WR841ND Dahua - Jak przekierować roter do kamery IP NO-IP.jpg (28.81 KB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
    • TP-LINK TL-WR841ND Dahua - Jak przekierować roter do kamery IP KameraPorty.jpg (58.87 KB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
    • TP-LINK TL-WR841ND Dahua - Jak przekierować roter do kamery IP RouterPortForwarding.jpg (106.5 KB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
    • TP-LINK TL-WR841ND Dahua - Jak przekierować roter do kamery IP RouterDDNS.jpg (142.76 KB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
  • Pomocny post
    #2 16780838
    bogiebog
    Poziom 43  
    Ocena: 1530
    Na próbę, umieść ip kamery w DMZ routera.

I testuj to z zewnątrz, przez inne połączenie internetowe.
  • #3 16780842
    jimasek
    VIP Zasłużony dla elektroda
    Ocena: 2683
    Wygląda na brak publicznego IP na WAN-ie routera bo masz w domenie adres z puli prywatnej. Sprawdź czy sama kamera posiada usługę p2p wtedy nie musisz konfigurować przekierowania a używasz aplikacji od producenta kamery.
  • #4 16780848
    bogiebog
    Poziom 43  
    No tak, @jimasek ma rację, rzeczywiście nie ma publicznego IP na WAN-ie,
    DMZ nic tu nie pomoże.
  • #5 16780859
    judoxx
    Poziom 11  
    bogiebog napisał:
    No tak, @jimasek ma rację, rzeczywiście nie ma publicznego IP na WAN-ie,
    DMZ nic tu nie pomoże.
    Dobrze a jak to zrobić i jak zrobię to w końcu pójdzie? Aha powiem że robiłem wszystko wg. instrukcji w internecie ale od 3 dni nic.
    AHA i szacunek za szybkie zainteresowanie tematem
  • Pomocny post
    #6 16780879
    bogiebog
    Poziom 43  
    Najperw załatw publiczny IP dla swojego łącza.
    Nie wiem jakich portów potrzebuje kamera do zdalnego połączenia bo w ustawieniach jest ich parę, ale DMZ przekierowuje automatycznie wszystkie porty na dany wew IP.
  • #7 16780952
    jimasek
    jimasek napisał:
    Sprawdź czy sama kamera posiada usługę p2p wtedy nie musisz konfigurować przekierowania a używasz aplikacji od producenta kamery.

Sprawdzałeś tą wersję?
  • #8 16781081
    judoxx
    Poziom 11  
    jimasek napisał:
    jimasek napisał:
    Sprawdź czy sama kamera posiada usługę p2p wtedy nie musisz konfigurować przekierowania a używasz aplikacji od producenta kamery.

Sprawdzałeś tą wersję?

Tak ma możliwość pracy wykorzystując tzw. chmurę, to się nazywa Easy4ip. Ale nie mogę coś też tego uruchomić. wrzucę zrzut menu ustawień kamery może na coś wpadniecie. Ale wiem że można tak to uruchomić, ale że pierwszy raz to robię to jakoś mi to nie idzie.
    Właśnie spróbowałem przez ich program Easy4ip ale dalej nic.
    Załączniki:
    • TP-LINK TL-WR841ND Dahua - Jak przekierować roter do kamery IP MenuUstawienKamery.jpg (74.91 KB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
  • Pomocny post
    #9 16781085
    jimasek
    Wygląda na to że bramę internetową wpisałeś sobie jak popadnie. A to musi być wyjście na świat. Rejestrator musi mieć dostęp do internetu.
  • #10 16939083
    judoxx
    Poziom 11  
    Temat zamykam użyłem programu P2P gdzie korzysta z indywidualnego numeru kamery. Dzięki za pomoc

Podsumowanie tematu

LABEL_AI_GENERATED
Użytkownik posiada kamerę IP Dahua DH-IPC-HFW1320SP-W-0280B oraz router TP-LINK TL-WR841ND z firmware dd-wrt i DDNS na no-ip.com. Problem polega na braku możliwości dostępu do kamery poprzez adres DDNS. Użytkownicy sugerują, aby umieścić IP kamery w DMZ routera oraz sprawdzić, czy router ma publiczny adres IP na WAN-ie. Wskazano również na możliwość korzystania z usługi P2P kamery, co może uprościć konfigurację. Użytkownik potwierdził, że kamera ma funkcję Easy4ip, ale napotkał trudności w jej uruchomieniu. Ostatecznie, po użyciu programu P2P, udało mu się uzyskać dostęp do kamery.
Podsumowanie AI na podstawie dyskusji. Może zawierać błędy.
REKLAMA