Elektroda.pl
Elektroda.pl
X

Wyszukiwarki naszych partnerów

Wyszukaj w ofercie 200 tys. produktów TME
Proszę, dodaj wyjątek www.elektroda.pl do Adblock.
Dzięki temu, że oglądasz reklamy, wspierasz portal i użytkowników.

Głosniki Trust gtx 38 - nie grają po podłączeniu do komputera

Dsfger 26 Paź 2017 15:56 381 3
  • #1 26 Paź 2017 15:56
    Dsfger
    Poziom 6  

    Witam
    Posiadam głośniki Trust GTX 38 i mam problem z podłączeniem ich/sprawdzeniem czy jeszcze działają. Dlaczego jeszcze? Otóż dostałem je ~rok temu - działały, lecz na skutek przemeblowania odłączyłem je, wrzuciłem na szafę, a że nie były mi potrzebne to ich nie podłączałem.
    A więc, podłączenie kabli wygląda u mnie tak:
    Głosniki Trust gtx 38 - nie grają po podłączeniu do komputera

    Panel dźwięku w Windowsie:
    Głosniki Trust gtx 38 - nie grają po podłączeniu do komputera
    Głosniki Trust gtx 38 - nie grają po podłączeniu do komputera

    Szukałem na internecie lecz jedyne co znalazłem to jakiś niemiecki filmik gdzie głośniki są podłączone w identyczny sposób - lecz do telefonu.
    Podłączając do mojego telefonu głośniki również nie grają, tylko nie wiem czy to nie wina telefonu - dosyć stary Samsung Android 4.4.4
    Nie świeci się również zielona dioda nad pokrętłem od Bassu i pod Volume.
    Zapomniałem dodać, że podłączyłem oczywiście pod zielony/limonkowy port z tyłu komputera (2 podobne są, oba nie grały).

    0 3
  • #2 26 Paź 2017 21:48
    762302
    Użytkownik usunął konto  
  • #3 27 Paź 2017 16:02
    Dsfger
    Poziom 6  

    Postarałem się o lepszej jakości zdjęcia:
    Głosniki Trust gtx 38 - nie grają po podłączeniu do komputeraGłosniki Trust gtx 38 - nie grają po podłączeniu do komputera
    Na drugim zdjęciu głośnik był odłączony od prądu tak swoją drogą.

    Po podłączeniu słuchawek dousznych (od telefonu) i wyłączeniu słuchawek Razer dźwięk gra jak należy.
    W menedżerze urządzeń próbowałem wyszukać nowsze sterowniki - wszystko jest aktualne.

    Ta dioda pod pokrętłem Volume na filmach jakie znalazłem się świeciła - u mnie się nie świeci.

    0
  • #4 27 Paź 2017 18:52
    KOCUREK1970
    Poziom 43  

    Dsfger napisał:
    W menedżerze urządzeń próbowałem wyszukać nowsze sterowniki - wszystko jest aktualne.

    Tam jest zawsze wszystko aktualne...
    Dsfger napisał:
    Ta dioda pod pokrętłem Volume na filmach jakie znalazłem się świeciła - u mnie się nie świeci.

    Więc najpierw się upewnij, że owe głośniki są sprawne prądowo (dostaja zasilanie) a dopiero potem się zobaczy co dalej.

    0
TME logo Szukaj w ofercie
Zamknij 
Wyszukaj w ofercie 200 tys. produktów TME
TME Logo