logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Metabo wiertarka bez udaru - bicie uchwytu w nowym sprzęcie, czy to normalne?

29 Paź 2017 00:15 4065 9
  • #1 16785922
    Konto nie istnieje
    Konto nie istnieje  
  • Pomocny post
    #2 16785980
    jaszczur1111
    Poziom 33  
    Ocena: 493
    Obawiam się, że na takie trochę to nie uda się reklamacja. Twoje wymagania są odpowiednie a sprzęt nie za bardzo. Wynika z tego, że firma słabo sobie radzi w tym segmencie. Wiem że udarowe są bardzo dobre ale tam nie chodzi o precyzję. Może lepiej zamiast reklamować oddaj do sklepu?
  • #3 16786092
    gdw
    Poziom 12  
    Ocena: 38
    Ja też miałem problem z biciem Metabo, ale we wkrętarce akumulatorowej 10,8V. Nie było problemu z reklamacją i zwrotem pieniędzy. Wygląda, że Metabo ma problemy z biciem uchwytu w niektórych modelach. Teraz mam od 4 lat Metabo 14,4V i jest super, akumulatory dalej mocne, uchwyt nie bije.
  • #4 16786736
    Konto nie istnieje
    Konto nie istnieje  
  • #5 16787427
    jaszczur1111
    Poziom 33  
    Ocena: 493
    Na niezgodność towaru z umową. Sklep będzie się bronił. To nie jest reklamacja tylko zwrot. Sprzęt nie ma prawa trafić na serwis a w każdym razie to nie Twój problem.
  • Pomocny post
    #6 16787643
    gdw
    Poziom 12  
    Ocena: 38
    unuse napisał:

Zwrot pieniędzy nastąpił na skutek ustawowego zwrotu towaru pochodzącego ze sprzedaży zdalnej/internetowej czy na skutek kilkukrotnego reklamowania produktu?
    Bo w moim przypadku ten pierwszy model nie zadziała - kupiłem stacjonarnie.

Pozdrawiam.

Wkrętarki używałem kilka dni, więc to nie był zwrot "nowego" sprzętu. Myślałem że naprawią, ale stwierdzili że każda wkrętarka tego modelu ma identyczne bicie więc zażądałem zwrotu pieniędzy - po co mi wkrętarka która łamie cienkie wiertła biciem. Kupiłem inny model i jest ok.
  • #7 16895626
    batot
    Poziom 16  
    Ocena: 66
    Możesz zdradzić co kupiłeś?
    Też się zastanawiam nad Metabo BE 850-2 ale skoro bije głowica to nie wiem czy ma to sens.
  • #8 16895802
    Konto nie istnieje
    Konto nie istnieje  
  • #9 16897180
    batot
    Poziom 16  
    Ocena: 66
    Kolega wyżej napisał:
    " Kupiłem inny model i jest ok."

Więc dopytuję jaki model nie bije na głowicy bo kolega wyżej znalazł taki co nie bije?
    A więc nie wszystkie biją jednak kolego "unuse".
    Jestem przed zakupem wiertarki, wiec dla mnie to cenna informacja bo już byłem zdecydowany na BE 850-2 RE ale po przeczytaniu tego wątku raczej tej wiertarki nie wybiorę.
  • #10 16897284
    Konto nie istnieje
    Konto nie istnieje  

Podsumowanie tematu

✨ Użytkownik zgłasza problem z biciem uchwytu w nowej wiertarce bez udaru Metabo, co budzi jego wątpliwości co do jakości sprzętu. Inni uczestnicy dyskusji potwierdzają, że Metabo ma problemy z biciem uchwytu w niektórych modelach, ale nie wszystkie wiertarki tej marki wykazują ten problem. Wskazują na możliwość zwrotu lub reklamacji, jednakże niektóre osoby miały trudności z uzyskaniem zwrotu pieniędzy. Użytkownicy sugerują alternatywne marki, takie jak Fein, które oferują lepszą precyzję.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA