Witam serdecznie,
potrzebuję pomocy w wyborze Ultrabooka/hybrydy do 4500zł ale jeśli uda się mniej wydać mniej na sprzęt to super
. Głownie do pracy biurowej, bez problemu radzącego sobie ze złożonymi plikami Exela z kilkutysięcznymi wierszami/ komórkami z duża ilość formuł. Do płynnej pracy w Corelu, podstawowej obróbki wideo i zdjęć, pracy z kilkoma programami na raz. Do pracy z kilkunastoma zakładkami w przeglądarce. Czasem aby móc w coś z"płynnie" zagrać na wyższych ustawieniach np: WarThunder
.
Zaciekawiły mnie modele Lenovo YOGA ze względu na możliwość obrotu do 360 st. Dla trybu mojej pracy rozwiązanie idealne + ekran dotykowy. Niestety z tego co się zorientowałem to nie posiadają one modemu (SIM 4G)? Nie jest to niezbędne ale było by przydatne.
Nie wiem do końca jaki model YOGA wybrać bo nie wiem jak sprawdzają się karty graficzne i procesory w Ultrabookach ? Będę wdzięczny za podpowiedzi.
Co sądzicie o LENOVO YOGA 520 lub 720?
Poniżej zamieszczam specyfikacje komputera stacjonarnego na którym pracuje i jest OK.
Jaki według Was Ultrabook pracował by min tak jak mój obecny stacjonarny? Proszę o propozycje.
Głownie zależny mi na:
-nie więcej niż 14 cali (min full hd)
-wytrzymały ( raczej taki, który po gwarancji się nie rozpadnie
)
-praca na baterii ok 6-8h
- 8GB RAM
-wydajny (nie wiem jaki procesor wystarczy i grafika?)
-obrót 360st + ekran dotykowy
-dysk SSD min 256 GB
-złącze HDMI
-Modem pod SIM i RJ45 - opcjonalnie
Obecnie pracuje na stacjonarnym:
Intel Core i5-4460 3,2 GHz
8 GB RAM DDR3 800Mhz
NVIDIA GTX 750 Ti DDR5 2GB
Dysk SSD
Z góry dziękuję za pomoc.
Rafał
potrzebuję pomocy w wyborze Ultrabooka/hybrydy do 4500zł ale jeśli uda się mniej wydać mniej na sprzęt to super
Zaciekawiły mnie modele Lenovo YOGA ze względu na możliwość obrotu do 360 st. Dla trybu mojej pracy rozwiązanie idealne + ekran dotykowy. Niestety z tego co się zorientowałem to nie posiadają one modemu (SIM 4G)? Nie jest to niezbędne ale było by przydatne.
Nie wiem do końca jaki model YOGA wybrać bo nie wiem jak sprawdzają się karty graficzne i procesory w Ultrabookach ? Będę wdzięczny za podpowiedzi.
Co sądzicie o LENOVO YOGA 520 lub 720?
Poniżej zamieszczam specyfikacje komputera stacjonarnego na którym pracuje i jest OK.
Jaki według Was Ultrabook pracował by min tak jak mój obecny stacjonarny? Proszę o propozycje.
Głownie zależny mi na:
-nie więcej niż 14 cali (min full hd)
-wytrzymały ( raczej taki, który po gwarancji się nie rozpadnie
-praca na baterii ok 6-8h
- 8GB RAM
-wydajny (nie wiem jaki procesor wystarczy i grafika?)
-obrót 360st + ekran dotykowy
-dysk SSD min 256 GB
-złącze HDMI
-Modem pod SIM i RJ45 - opcjonalnie
Obecnie pracuje na stacjonarnym:
Intel Core i5-4460 3,2 GHz
8 GB RAM DDR3 800Mhz
NVIDIA GTX 750 Ti DDR5 2GB
Dysk SSD
Z góry dziękuję za pomoc.
Rafał