logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Windows 10 [Pro] - Aktualizacja z Windows 7 Professional do Windows 10 Pro

Vafik 31 Paź 2017 21:50 3396 7
REKLAMA
  • #1 16792584
    Vafik
    Poziom 6  
    Ocena: 3
    Witam, ja z takim nietypowym pytaniem. Od roku używałem Win7 Pro i tak w sobotę postanowiłem, że przejdę na 10. Na początku oczywiście chciałem zobaczyć jak zrobić to za darmo, więc wpisuje w google, pierwszy link do YouTube i tam autor pokazywał jak wpisuje 'windows 10 download' i wchodzi na stronę MS, patrzę - filmik dodany 2 lata temu, więc myślę, że zapewne to już nie działa, ale wpisuję, pobieram narzędzie do aktualizacji i przez ok. 2h komputer zaktualizował się do 10. W ustawieniach jest napisane, że system jest aktywowany. Zdziwiła mnie ta sytuacja, zacząłem czytać na różnych forach i wszędzie znajdowałem, że obecnie możliwa jest aktualizacja jedynie dla niepełnosprawnych, ale łatwo to można obejść, aby każdy mógł zrobic update.

I takie, może i głupie, ale pytanie: Czy 10 będzie cały czas aktywowana? Żeby potem się nie okazało, że to jakiś okres próbny czy coś, choć nie wydaje mi się, żeby tak było.
  • REKLAMA
  • #2 16792606
    Pedros050
    Poziom 43  
    Ocena: 3920
    Wszystko jest ok jeśli miałeś oryginalny klucz do win7 to win 10 automatycznie przechodzi na win 10. I będzie cały czas aktywowany klucz jest cyfrowo przypisany.
  • REKLAMA
  • #3 16792953
    atomic99
    Poziom 34  
    Ocena: 338
    @Vafik Znajdź na wujaszku google, jak zrobić sobie kopię plików aktywacji Windows 10.
    Później skopiuj sobie dokumenty/zdjęcia/ważne pliki i zainstaluj czystą świeżą wersję Windows 10, po podłączeniu do internetu wszystko się powinno aktywować i działać bez problemu.
    Robiłem tak już kilka razy i wszystko śmiga, a co najważniejsze jest "świeży" system nie po update, po którym zostaje pełno śmieci na dysku.
  • REKLAMA
  • #5 16793602
    Vafik
    Poziom 6  
    Czyli klucz z Win7 jest obecnie inny na 10?
    Bo z 7 to klucz mam gdzieś zapisany
  • #6 16793646
    Pedros050
    Poziom 43  
    Jak ci pisze w Ustawieniach -Informacje win 10 klucz podpisany cyfrowo. Czy zmień klucz lub uaktualnij.
  • REKLAMA
  • #7 16797290
    Vafik
    Poziom 6  
    PITERRR napisał:
    Jak ci pisze w Ustawieniach -Informacje win 10 klucz podpisany cyfrowo. Czy zmień klucz lub uaktualnij.

System Windows został aktywowany przy użyciu licencji cyfrowej.
  • #8 16797760
    Pedros050
    Poziom 43  
    Vafik napisał:
    System Windows został aktywowany przy użyciu licencji cyfrowej.
    To znaczy że masz legalną Win 10 Pro.

Podsumowanie tematu

✨ Użytkownik zaktualizował system operacyjny z Windows 7 Professional do Windows 10 Pro, korzystając z narzędzia do aktualizacji. Po zakończeniu procesu system został aktywowany, co wzbudziło wątpliwości co do trwałości aktywacji. Odpowiedzi wskazują, że jeśli użytkownik miał oryginalny klucz do Windows 7, to Windows 10 powinien być automatycznie aktywowany na stałe, ponieważ klucz jest cyfrowo przypisany. Użytkownicy sugerują również wykonanie kopii plików aktywacji oraz rozważenie czystej instalacji Windows 10 dla lepszej wydajności.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA