1. Jak duże jest pomieszczenie w którym ma być telewizor? 18m
2. Jak daleko siedzimy od ekranu telewizora? 2,5
3. Ile osób zasiada przed telewizorem? 1-4
4. Czy siedzimy na wprost ekranu czy również bokiem do ekranu? raczej na wprost, ale czasem też lekko z boku
5. Telewizor ma stać czy ma wisieć? wisieć
6. Jak słońce świeci w pokoju? okno na prawo od TV jakieś 0,5m (kier. północ)
7. Jaki masz obecnie telewizor? Plazma LG 42" ~~7-10 lat
8. Co chcemy aby telewizor posiadał? 4K, HDR, DLNA, min 60 Hz (mogę zrezygnować z DLNA ale z płaczem
9. Jaki sygnał będzie podłączony do telewizora? Vectra, Internet
10 .Jakie urządzenia? laptop
11. Ile godzin dziennie ma pracować telewizor? 2-3
12. Czy zdarza się że przez kilka godzin oglądasz tylko jeden program? Bajki / Mecze
13. Jaki rodzaj programów oglądasz najczęściej? j.w.
14. Czy zamierzasz serfować po internecie? Youtube
15. Czy zamierzasz grać w gry - jeśli tak to ile % dziennie? Sporadycznie
16. Preferencje co do marki? Raczej odpada TCL/Thomson i inne "chińczyki"
17. Preferencje co do wielkości? nie mniej niż 49-55
18. Co Cię denerwuje w telewizorach? ZA DUŻY WYBÓR
19. Więcej oglądasz wieczorami czy w dzień? Zdecydowanie wieczór
20. Do jakiej maksymalnej kwoty planujesz zakup? Im mniej tym lepiej
2-2,5-3? 3 to max.
21. Jak często wymieniasz telewizory w domu? Rzadko
22. Czy korzystasz często z aplikacji internetowych? obecnie nie posiadam, ale w planach używanie Youtube
Witam,
zacząłem się rozglądać za nowym TV no i niestety im więcej czytam i szukam to jestem głupszy...
Tak jak w odpowiedziach powyżej:
Interesuje mnie TV 4K do oglądania bajek, meczy i filmów wieczorem. 4k dlatego, że pewnie znów długo nie zmienię tv więc wolę być jednak krok do przodu niż do tyłu w tym temacie.
Chciałbym żeby TV miał DLINK - robię dużo zdjęć telefonem więc wydaje się to ciekawą opcją, żeby sobie to oglądać na TV. Ale nie jest to warunek konieczny.
Ważniejsza dobra matryca.
Koniecznie musi być teć szary/srebrny/grafitowy - generalnie nie może być czarny
Myślałem o:
https://www.euro.com.pl/telewizory-led-lcd-pl...tml?from=ceneo&p=2549.00&cr=0&t=20171102-1024
lub
https://www.mediaexpert.pl/telewizory/telewiz..._A&gclsrc=ds&dclid=COTd16z7n9cCFV3Jsgod67sDjg
Nie specjalnie wiem czym tak na prawdę się różnią. Za Philipsem przemawia Ambilight.. bo jest fajny... ale czy warto?
Oczywiście może być inna marka.
POMÓŻCIE BO CAŁKIEM ZGŁUPIEJE!
2. Jak daleko siedzimy od ekranu telewizora? 2,5
3. Ile osób zasiada przed telewizorem? 1-4
4. Czy siedzimy na wprost ekranu czy również bokiem do ekranu? raczej na wprost, ale czasem też lekko z boku
5. Telewizor ma stać czy ma wisieć? wisieć
6. Jak słońce świeci w pokoju? okno na prawo od TV jakieś 0,5m (kier. północ)
7. Jaki masz obecnie telewizor? Plazma LG 42" ~~7-10 lat
8. Co chcemy aby telewizor posiadał? 4K, HDR, DLNA, min 60 Hz (mogę zrezygnować z DLNA ale z płaczem
9. Jaki sygnał będzie podłączony do telewizora? Vectra, Internet
10 .Jakie urządzenia? laptop
11. Ile godzin dziennie ma pracować telewizor? 2-3
12. Czy zdarza się że przez kilka godzin oglądasz tylko jeden program? Bajki / Mecze
13. Jaki rodzaj programów oglądasz najczęściej? j.w.
14. Czy zamierzasz serfować po internecie? Youtube
15. Czy zamierzasz grać w gry - jeśli tak to ile % dziennie? Sporadycznie
16. Preferencje co do marki? Raczej odpada TCL/Thomson i inne "chińczyki"
17. Preferencje co do wielkości? nie mniej niż 49-55
18. Co Cię denerwuje w telewizorach? ZA DUŻY WYBÓR
19. Więcej oglądasz wieczorami czy w dzień? Zdecydowanie wieczór
20. Do jakiej maksymalnej kwoty planujesz zakup? Im mniej tym lepiej
21. Jak często wymieniasz telewizory w domu? Rzadko
22. Czy korzystasz często z aplikacji internetowych? obecnie nie posiadam, ale w planach używanie Youtube
Witam,
zacząłem się rozglądać za nowym TV no i niestety im więcej czytam i szukam to jestem głupszy...
Tak jak w odpowiedziach powyżej:
Interesuje mnie TV 4K do oglądania bajek, meczy i filmów wieczorem. 4k dlatego, że pewnie znów długo nie zmienię tv więc wolę być jednak krok do przodu niż do tyłu w tym temacie.
Chciałbym żeby TV miał DLINK - robię dużo zdjęć telefonem więc wydaje się to ciekawą opcją, żeby sobie to oglądać na TV. Ale nie jest to warunek konieczny.
Ważniejsza dobra matryca.
Koniecznie musi być teć szary/srebrny/grafitowy - generalnie nie może być czarny
Myślałem o:
https://www.euro.com.pl/telewizory-led-lcd-pl...tml?from=ceneo&p=2549.00&cr=0&t=20171102-1024
lub
https://www.mediaexpert.pl/telewizory/telewiz..._A&gclsrc=ds&dclid=COTd16z7n9cCFV3Jsgod67sDjg
Nie specjalnie wiem czym tak na prawdę się różnią. Za Philipsem przemawia Ambilight.. bo jest fajny... ale czy warto?
Oczywiście może być inna marka.
POMÓŻCIE BO CAŁKIEM ZGŁUPIEJE!