logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Philips 20PT1353/00 - Jak przestroić fonię bez pilota?

golabeknew 08 Sie 2005 17:59 1076 2
REKLAMA
  • #1 1717154
    golabeknew
    Poziom 12  
    Przywiozlem telewizor z niemiec. Juz go naprawilem ale niestety nie mam pojecia jak go przestroic. Prosze o pomoc. Nie wiem czy moge przeloczyc fonie za wschodania europe gdyz nie mam narazie pilota. Nie wiem co to jest ta fonia rownolegla ani nie wiem gdzie moge takowa kupic no i ile to wogole kosztuje. Prosze o pomoc. Moze ktos cierpliwy wytlumaczy mi o co tu chodzi.
    Pozdrawiam
  • REKLAMA
  • #2 1717189
    Hammer111
    Poziom 28  
    Ocena: 20
    Witam.W twoim przypadku należy uzyć fonii równoległej lub fonii Rymi.Kupić fonie można w kazdym sklepie elektronicznym w kwocie 15-18zł.Podłączenie równiż jest dość proste i polega na podłaczeniu 12V do miejsca ozn.na płytce jako zasilanie +12V,syg.wejściowy należy pobrać z odczepu IF głowicy(jest to ostatni pin głowicy od wejścia antenowego) a syg.wyjściowy należy podłaczyć do wejścia kwarcu 5,5Mhz.Warunkiem jego podłacvzenia jest ustawi8nie stacji TVP1-TVP2.O ile będziesz miał jakiekolwiek wątpliwośći to w wyszukiwarkę wpisz przestronieje fonii lub swój TV i będziesz opisy pzestrojenia.Ja podałem ci sposób podłaczenia fonii równoległej a fonię rymi łaczy sie inaczej i równiez ją znajdziesz w wyszukiwarce.pozdr.
  • #3 1717190
    _PREDATOR_

VIP Zasłużony dla elektroda
    Ocena: 2304
    Witam
    Jak będziesz miał pilota to sprawdż, czy dany model nie ma 2 fonii?.
    Fonia równoległa jest tania 10-15 zł, kupisz ją w większości sklepów elektronicznych i internetowych, a na temat przestrojenia TV jest masa postów, poczytaj, a dowiesz się, że nie jest to trudne.
    Wpisz w wyszukiwarkę 'przestrojenie fonii'
    szukaj
    Konto firmowe:
    ELMAX
    Małe Przedmieście 20/4, Olesno, 46-300 | Tel.: 535 XXX XXX (Pokaż) | Strona WWW: http://ftp.interka.pl/~elmax/about.php
REKLAMA