logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Jakie słuchawki dokanałowe/douszne? <150÷160zł. Wybór z podanych..

grigori1988 14 Lis 2017 11:32 891 1
REKLAMA
  • #1 16822167
    grigori1988
    Poziom 8  
    Ocena: 1
    Dzień dobry,

Moje dotychczasowe słuchawki dokanałowe (zintegrowane do telefonu HTC słuchawki BeatsAudio) wyzionęły ducha, stąd konieczność kupna nowych.

Wg moich założeń: słuchawki mają ograniczać się cenowo do kwoty 150zł (+/-), dobrze i głęboko przenosić niskie tony oraz wyraźnie wysokie - zdaję sobie sprawę, że w tym przedziale cenowym cudów się nie znajdzie, jednak miło byłoby znaleźć jakiś kompromis.

Słuchawki mają współpracować z telefonem z Androidem - warunek konieczny to końcówka mini jack, warunek niekonieczny to współpraca z systemem jeśli posiadają np, pilot.

Na telefonie odtwarzane są różne multimedia: od muzyki po filmy - używany głównie w celach rekreacyjnych bądź podczas treningu.

W salonie w Katowicach, do którego mogę ewentualnie podjechać na jakieś testy oraz odsłuchy, proponują mi następujące słuchawki:

-JBL E15 - 149,00zł
    -Sennheiser CX 1.00 - 129,00zł
    -AKG K 323 XS I - 169,00zł
    -Beyerdynamic Byron (159,00zł - rekomendowane przez sprzedawcę)

Na uwagi w stylu: zamiast pytać na forum po prostu idź i sprawdź, które są najlepsze, od razu odpowiadam, że jak najbardziej jest to najlepsze wyjśćie, jednak sklep jest kawałek drogi ode mnie i nie chciałbym jechać na daremno. Po 2: napisałem w celu otrzymania opinii na temat zaproponowanych słuchawek oraz ewentualnego zaproponowania czegoś co jest lepsze niż przedstawione. Najlepiej z własnego doświadczenia.

Z góry dzięki za wszelkie opinie i propozycje.
  • REKLAMA
  • #2 16836541
    buczo11
    Poziom 28  
    Ocena: 121
    Witam!
    To ja zaproponuję jeszcze Sony MDR-XB50AP, których używam z LG V10. Mają stosunkowo długi, ale nieplączący się zbytnio kabel, wygodnie leżą w uszach (moich). Do jakości dźwięku w tej cenie nie można mieć pretensji-góra dobrze wyeksponowana (choć czasem mogłaby być lepsza), basy lekko zmiękczone, środek jak dla mnie troszkę niewyraźny (szczególnie przy słabych nagraniach w formacie MP3).
REKLAMA