logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Zelmer CM4003ALS - ekspres nie pobiera mleka, nie podaje wody, leci para.

ngrun 16 Lis 2017 10:23 3354 6
REKLAMA
  • #1 16826816
    ngrun
    Poziom 2  
    Ocena: 5
    Ekspres zrobił kawę z mlekiem, po czym trzeba było przelać wodą i już wtedy jej nie zasysał.
    Wczoraj był odkamieniony, na początku zasysał wodę wężykiem po czym za chwile przestał i teraz nawet wody nie leje do kubka tylko do tacki. Ale przynajmniej kawę nadal parzy.
    Ewentualnie czy ktoś ma jakąś instrukcję jak rozebrać ten ekspres
  • REKLAMA
  • #2 16826933
    michalek1988
    Poziom 26  
    Ocena: 181
    Zobacz to, słychać czy pompuje?
  • REKLAMA
  • #3 16827126
    ngrun
    Poziom 2  
    Tak, słychać że pompuje i w przeciwieństwie do większości przypadków jakie tu czytałam to u mnie dodatkowo leci para, choć po odkamienianiu mniej.
  • REKLAMA
  • #4 17552628
    kolimbam
    Poziom 12  
    Ocena: 7
    Czy ktoś może zna rozwiązanie problemu? Ponieważ mam dokładnie taki sam problem, wymiana zaworu tego przezroczystego nic nie dała wciąż nie pobiera mleka, kawę robi normalnie.
  • #5 17552870
    ngrun
    Poziom 2  
    U mnie nadal problem się rozwiązuje na bieżąco. Jedyne co pomaga to odetkanie każdego z możliwych elementów przepływowych od tych najmniejszych do których ledwo szpilka wejdzie.
    Skoro nie masz problemu z rozebraniem go to polecam. Dodatkowo przelewanie wężyka wodą przefiltrowaną a raz na jakiś czas gorącą sprawia że dłużej się trzyma.
    Niestety nie znalazłam jeszcze permanentnego sposobu, może z czasem ;)
  • REKLAMA
  • #6 17558249
    kolimbam
    Poziom 12  
    Ocena: 7
    Sprawdzilem każdy jeden wężyk, elektrozawor rozebralem wyczyściłem choć nic tam nie było. Skończyły mi się pomysły co może być nie tak.
  • #7 17558883
    ngrun
    Poziom 2  
    O to już jakaś grubsza awaria chyba.. teraz to już polecam jedynie serwis w Rzeszowie.

Podsumowanie tematu

✨ Ekspres Zelmer CM4003ALS ma problemy z pobieraniem mleka i podawaniem wody, mimo że nadal parzy kawę. Użytkownicy zauważają, że po odkamienianiu urządzenie przestało zasysać wodę, a zamiast tego woda leci do tacki. Wskazówki dotyczące rozwiązania problemu obejmują odetkanie elementów przepływowych oraz regularne czyszczenie wężyków. W przypadku braku poprawy, sugerowane jest skontaktowanie się z serwisem.
Podsumowanie wygenerowane przez AI na podstawie treści dyskusji.
REKLAMA