logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Piekarnik do zabudowy z termoobiegiem na 400V - jakie modele polecacie?

teriero 21 Lis 2017 01:32 8751 1
REKLAMA
  • #1 16838567
    teriero
    Poziom 12  
    Ocena: 24
    Witam

Witam.

Jaki nowy piekarnik do zabudowy (z termoobiegiem) można obecnie kupić?
    Odgrzewam zamknięty temat, który nie wniósł nic konkretnego: Link

Tak się składa, że do nowej kuchni przeznaczyłem tymczasowo stary standardowy sprzęt (60 cm) "od zawsze" zasilany z typowego dużego kwadratowego gniazda developerskiego siła. I tak wyprowadzono mi kabel w nowe meble.
    I jak to bywa w przypadku złośliwości rzeczy martwych - płyta odmówiła wkrótce posłuszeństwa.
    Jako, że był to stary typ Siemensa z wspólnym panelem dla płyty i piekarnika - chcę zmienić zarówno płytę elektryczną, jak i piekarnik.

Elektryk polecił mi wybrać płytę i piekarnik - mówiąc jedynie o trójfazowym zasilaniu płyty.
    W przypadku płyt - (do wyboru do koloru) pięknie opisane w sklepach te na 400 V.
    Niestety w przypadku piekarników - zarówno ofert sklepów IT, jak i samych stron producentów - większość opisana jako 230-240V,
    lub brak napięcia w opisie.
    Czy ktoś może mi polecić konkretne modele standardowych piekarników. Co wybrać?
    A może jest inny sposób podłączenia tych dwóch elementów z wyprowadzenia, które posiadam?
    Będę wdzięczny za informacje.

Pozdrawiam
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #2 16840230
    zibi1971
    Specjalista AGD
    Ocena: 1118
    Witam
    Elektryk albo ci źle wytłumaczył albo ty źle zrozumiałeś.
    Masz 3 fazy czyli 3x230volt. Dwie fazy podłączasz do płyty a jedną do piekarnika. Inaczej mówiąc piekarnik ma być na 230volt a płyta na 2 fazy .
REKLAMA