logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Jak wyłączyć tryb demo w radiu Pioneer DEH-P7500MP?

arkosw 24 Lis 2017 07:29 2967 5
REKLAMA
  • #1 16845292
    arkosw
    Poziom 12  
    Ocena: 37
    Witam. Posiadam radio pioneer deh-p7500mp I po każdym jego wyłączeniu/włączeniu włącza sie tryb demo już mi nerwy nie wytrzymują.. Pomoże ktos to wyłączyć ?
    Znalazłem manuala ale z moim angielskim troche słabo i nie potrafie sie odnaleźć.. :/ Znalazłem tylko, ze jak chce wyłączyć demo to musze kliknąć 6 jednak wyłącza to jedynie radio a po odłączeniu i podłączeniu zasilania nadal jest to samo :/

https://www.manualslib.com/manual/129839/Pioneer-Deh-P7500mp.html#manual

Chyba że u mnie z podłączeniem kabli jest coś nie tak ? Kabel zasilający jest na wyłączniku i po wyłączeniu zapłonu radio nie ma wogóle prądu, tak ma być podpięte radio ?
  • REKLAMA
  • #2 16845323
    korek516
    Poziom 25  
    Ocena: 146
    Witam. Na początek sprawdź sobie czy masz poprawnie zasilanie podłączone, na żółtym ma być stałe 12V a na czerwonym 12V jak przekręcisz stacyjkę. Pozdrawiam.
  • REKLAMA
  • #3 16845518
    arkosw
    Poziom 12  
    A nie wiesz gdzie znajdę schemat kostki? bo z tego co widzę to brakuje paru kabli u mnie i kilka jest założonych innych i nawet nie wiem który to który..
  • REKLAMA
  • REKLAMA
  • #5 16848690
    milejow

Poziom 43  
    Ocena: 5149
    Czerwony do plusa po zapłonie, żółty do stałego plusa. Demo wyłączasz wchodząc w menu na wył. radiu.
    Konto firmowe:
    Działalność własna
    Mętów 99, Lublin, 20-388
  • #6 16851359
    arkosw
    Poziom 12  
    Witam. Nie mialem czasu aby wczesniej to sprawdzic :/
    w instalacji samochodu mam 2 kostki, a do tego adapter na jedną . Z tego co zauwazyłem jedna kostka jest od dźwięku (wychodząca) a druga od zasilania. W tej od zasilania są 4 piny-
    1.czarny (podejrzewam masa, nie podpisany)
    2.Czerwony (aktualnie w nim jest prąd z stacyjki, w adapterze żółty, rozchodzi się na 2 piny [1zdjecie] Battery+ i ACC)
    3.Żółty który po wpieciu kostki jest pomarańczowy (zdj 2 ) i podpisany "ILL"
    4.Niebieski podpisany remote control.

A jak mam wpiąć aby radio miało ciągle zasilanie i tylko włączało się i wyłączało przy włączeniu zapłonu ?
    A i jeszcze nie wiem którym pinem jest to wpięte, ale po włączeniu świateł włącza sie samo podświetlanie radia ( guzików).
REKLAMA