logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Mediatech MT-4171 - tuner DVB-T brak sterownika w menedżerze urządzeń

datalux1 24 Lis 2017 23:23 8094 4
REKLAMA
  • #1 16847226
    datalux1
    Poziom 10  
    Ocena: 9
    Mam płytę główną ASUS Prime B350 Plus, procesor AMD Ryzen 1500X oraz tuner DVB-T Mediatech MT-4171. Ściągnałem sterowniki do tunera DVB-T pod adresem http://download.media-tech.eu/?page_id=2&catid=37#. Po zainstalowaniu zarówno w Windowsie 7 i Windowsie 10 nie pojawia się sterownik w Menedżer urządzeń -> Kontrolery dźwięku, wideo i gier. W starszym komputerze gdzie była płyta główna ASUS M4A87TD Evo i procesor AMD Athlon II x4 640 ten tuner działał prawidłowo. Dlaczego nie pojawia się sterownik i jak to naprawić ?
  • REKLAMA
  • #2 16847288
    nomudrek
    Poziom 36  
    Ocena: 469
    Widać ten tuner przy włożeniu do gniazda usb, pojawiają się jakieś zmiany w menadżerze? Proszę odnaleźć folder drivers w lokalizacji C:\Users\Nazwa użytkownika\AppData\Local\Temp i skopiować go np na dysk C lub pulpit a następnie odinstalować sterowniki tunera programem DrvUninstall.exe z paczki, która była ściągana z podanego linku, następnie włożyć tuner w do usb i wybrać przeszukaj mój komputer w poszukiwaniu sterowników i wskazać skopiowany folder. Menadżer powinien zainstalować sterowniki.
  • REKLAMA
  • #3 16847326
    datalux1
    Poziom 10  
    W Windowsie 7 64bit udało się zainstalować sterownik. Wystarczyło podłączyć tuner do innego portu USB. Problem jest nadal w Windowsie 10 64bit. Jak podłączyłem go do portu USB pojawił się wpis w menedżerze urządzeń w katalogu "Inne urządzenia" ale poźniej znikł i już nie pojawia się więcej nawet jak tuner wyciągam i ponownie wkładam do portu USB. Jak wciskam w menedżerze urządzeń w menu Akcja -> Dodaj starszy sprzęt -> Dalej -> Zainstaluj sprzęt, który wybiorę ręcznie z listy (zaawansowane) -> Dalej -> wybierz z listy "Pokaż wszystkie urządzenia" -> Dalej -> Z dysku -> wybierz plik IT9135BDA.inf z folderu x64_win8 to jest pusta lista i nie ma tam żadnego sterownika. Nie działa też metoda instalacji za pomocą pliku DrvInstall.exe ani prawym przyciskiem na plik IT9135BDA.inf w folderze x64_win8 i zainstaluj. W katalogu sterownika widać że nie ma folderu dotyczącego Windowsa 10 chociaż w pliku Windows10.txt jest napisane że w Windowsie 10 trzeba wybrać sterowniki od Windowsa 8. Czy istnieją sterowniki do tego tunera pod Windows 10 ? Jak naprawić żeby sterowniki działały pod Windows 10 ?
  • REKLAMA
  • #4 16847438
    nomudrek
    Poziom 36  
    Ocena: 469
    Na komputerze z Windows 7 tuner jest opisany w Menadżerze urządzeń jako IT9135 BDA device czy IT9130 BDA device? Dołączam swoje sterowniki od Tunera na IT9135, które działają bezproblemowo.
    Załączniki:
    • IT9135B_V11.10.19.1_WHQL-11.12.14.rar (1.84 MB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
  • #5 16849269
    datalux1
    Poziom 10  
    Udało się zainstalować sterowniki do tunera z linku Mediatech który podałem wcześniej zarówno w Windowsie 10 i w Windowsie 7. W programie ProgDVB 7.21.4 i SmartDVB 0.5.0.50 wykrywany jest tuner ale podczas wyszukiwania kanałów programy te zawieszają się. W Windows 7 w programie SmartDVB tylko podczas pierwszego uruchomienia było wszystko w porządku ale podczas następnych uruchomień program pokazywał czarny ekran na wszystkich kanałach. Tuner w menedżerze urządzeń widnieje jako "IT9135 BDA device". Próbowałem zainstalować sterowniki na Windowsie 10 od @nomudrek ale wyświetliła się informacja że nieobsługiwany system operacyjny. To wszystko się dzieje na komputerze stacjonarnym a na laptopie jest wszystko w porządku. Jak to naprawić ?
REKLAMA