logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Seat Ibiza 3 FL Alana MP3 AUX - AUX+KOD

wirux 01 Gru 2017 17:40 18588 7
REKLAMA
  • #1 16861244
    wirux
    Poziom 9  
    Ocena: 4
    Witam jak w temacie, szukam sposobu na dołączenie kabla aux do w/w radia, jakiegoś schematu czy poradnika gdzie się można wpiąć. Będę bardzo wdzięczny za odpowiedź :)
    Pozdrawiam.

@Edit: dołączam zdjęcia.
    Seat Ibiza 3 FL Alana MP3 AUX - AUX+KODSeat Ibiza 3 FL Alana MP3 AUX - AUX+KODSeat Ibiza 3 FL Alana MP3 AUX - AUX+KODSeat Ibiza 3 FL Alana MP3 AUX - AUX+KODSeat Ibiza 3 FL Alana MP3 AUX - AUX+KOD
  • REKLAMA
  • REKLAMA
  • #3 16861368
    SZYMON BYDGOSZCZ
    Poziom 38  
    Ocena: 1709
    coperfild napisał:
    Do wygenerowania kodu musisz odczytać zawartość pamięci.

Jaki kod ?

Pytacz chce AUX.

Dodano po 48 [sekundy]:

wirux napisał:
    szukam sposobu na dołączenie kabla aux do w/w radia

Emulator zmieniarki z AUX.
  • REKLAMA
  • #4 16861378
    wirux
    Poziom 9  
    Tylko emulator zmieniarki wchodzi w grę? Nie ma innego sposobu? Istnieje może jakiś schemat do własnego wykonania?
  • REKLAMA
  • #5 16862244
    ikar55
    Spec od car audio
    Ocena: 340
    Słusznie mówi kol. SZYMON BYDGOSZCZ.
    Prosty do wykonania i sprawdzony emulator w załączniku.
    Załączniki:
    • Emulator MCD-VW.zip (520.88 KB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
  • #6 16863003
    wirux
    Poziom 9  
    Jeszcze 2 pytanka, rozumiem więc że ten pomysł nie wypali? https://www.forocoches.com/foro/showthread.php?t=2694468
    Czy jednak może warto spróbować przed budową układu?

2 pytanie, muszę odczytać kod z pamięci EEPROM 24L16 ponieważ nie znam kodu do radia, posiadam arduino i właśnie jego chciał bym użyć do tego celu, znalazłem następujący poradnik
    http://www.haberocean.com/2015/02/reading-and...ta-in-24c16-eeprom-using-arduino-mega-part-1/
    Czy za pomocą tego sposobu będę mógł to zrobić, czy muszę wprowadzić jakieś zmiany do tego poradnika (dotyczy on pamięci 24c16)?
  • #7 16863216
    ikar55
    Spec od car audio
    Ocena: 340
    Czy zastanowiłeś się, że aby korzystać z tak zrobionego gniazda jack, będzie musiał cały czas pracować odtwarzacz CD ?
    Jak chodzi o sam odczyt 24c16 za pomocą arduino, to nie powinno być problemu. Wszystko masz wyłożone jak na tacy. Odczytaj, zamieść plik tutaj, to na pewno ktoś pomoże wyliczyć kod.
  • #8 16867331
    wirux
    Poziom 9  
    Niestety program z czytuje mi same 0, co z tym zrobić?
    Seat Ibiza 3 FL Alana MP3 AUX - AUX+KODSeat Ibiza 3 FL Alana MP3 AUX - AUX+KOD
    Jak sprawdzić czy wg 24L16 odpowiada>
    @Edit: czy ja przypadkiem używając 1 programu nie nadpisałem tej kości :D?
    Posiadam jeszcze programator atmel usb isp version 2.0 jeśli to coś zmienia
    @Edit2: Na postawie moich chałupniczych badań jestem w stanie stwierdzić że moje 24L16 Odpowiada wiec nie jest tal źle :D (wyciągałem port SDA, od kontrolera, masy ect i doszedłem do takiego wniosku.) Jestem ciemny z takiego programowania, będę wdzięczny za każdą pomoc, każdy pomocny komentarz po osiągnięciu sukcesu oczywiście wynagrodzę :)
    @Edit3: Jakbym popsuł i nadpisał pamięć samymi 0 (co mam wrażenie zrobiłem...) to znalazłem wsad ale ponoć jest zepsuty ktoś potwierdzi?
    https://www.elektroda.pl/rtvforum/topic2842903.html

Podsumowanie tematu

✨ Użytkownik poszukuje sposobu na podłączenie kabla AUX do radia w modelu Seat Ibiza 3 FL Alana. W odpowiedziach sugerowane są różne metody, w tym użycie emulatora zmieniarki, który umożliwia podłączenie AUX. Pojawiają się pytania dotyczące odczytu kodu z pamięci EEPROM 24L16, co jest niezbędne do aktywacji radia. Użytkownik planuje wykorzystać Arduino do odczytu pamięci, jednak napotyka problemy z odczytem danych. Wskazówki dotyczące schematów oraz linki do poradników są również udostępniane przez innych uczestników dyskusji.
Podsumowanie AI na podstawie dyskusji. Może zawierać błędy.
REKLAMA