logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

[Rozwiązano] Electrolux EWS11264SDU - Jak zdjąć obudowę przednią?

sikorek1986 01 Gru 2017 21:19 8070 9
REKLAMA
  • #1 16861760
    sikorek1986
    Poziom 2  
    Ocena: 2
    Witam serdecznie.
    Posiadam pralkę Electrolux EWS11264SDU Prod. No 914339067-01. Postanowiłem wymienić kołnierz w pralce. Stary zdemontowałem, ale teraz mam problem. Nie mam pojęcia jak zdjąć przednią obudowę. Blat zdjęty, drzwiczki zdjęte, pojemnik na środki odkręcony, przewody od drzwiczek odkręcone, dwie śrubki od wewnętrznej strony pralki odkręcone i nic się nie dzieje. Patrząc na to wydaje mi się, że przednia obudowa jest sklejona bądź zespawana z resztą obudowy. Mam nadzieję, że tak nie jest bo w innym przypadku wymiana fartucha wydaje się być mission imposible. Proszę o pomoc.
  • REKLAMA
  • #2 16861783
    wiesiekmisiek
    Poziom 33  
    Ocena: 521
    Sprawdź czy od dołu nie ma jeszcze dwóch blachowkrętów .Jeżeli nie da się zdjąć to trzeba położyć praleczkę na plecy ( oczywiści tak zabezpieczając aby nic z tyłu nie uszkodzić) i wówczas trudna ale wykonalna będzie wymiana tego fartucha.
  • REKLAMA
  • #3 16861787
    kot mirmur
    Poziom 33  
    Ocena: 557
    Plastikowy, górny panel odkręciłeś- ten z szufladą i programatorem.
  • #4 16861798
    wiesiekmisiek
    Poziom 33  
    Ocena: 521
    Bez przesady pewnie tylko górną pokrywę t.j. blat.
  • REKLAMA
  • #5 16862636
    sikorek1986
    Poziom 2  
    Górna obudowa tj. blat jest zdjęty, a od dołu nie ma wkrętów czy tam innych śrub, i panel górny z programatorem też jest zdjęty.
  • REKLAMA
  • #6 16863303
    Gobro
    Poziom 31  
    Ocena: 503
    Jeżeli u góry przedniej ściany są 2 blachowkręty (na rogach) , to powinny być od spodu 3 blachowkręty na torx.
  • Pomocny post
    #7 16863403
    Paw_el

Specjalista AGD
    Ocena: 1547
    sikorek1986 napisał:
    Nie mam pojecia jak zdjąć przednią obudowę.
    W tym modelu nie ma takiej opcji.
    sikorek1986 napisał:
    Stary zdemontowałem ale teraz mam problem
    Nikt nie mówił że będzie łatwo :D
    sikorek1986 napisał:
    wydaje mi się że przednia obudowa jest sklejona badź zespawana z resztą obudowy
    Bingo
    sikorek1986 napisał:
    wymiana fartucha wydaje się być mission imposible
    Uwierz w siebie jest to możliwe :D
    Konto firmowe:
    Naprawa Pralek Automatycznych Zmywarek
    Poznańska 46, Kalisz, 62-800 | Tel.: 62 XXXXXXX (Pokaż)
  • #8 16864494
    sikorek1986
    Poziom 2  
    No to się ładnie wpakowałem. Dzięki za potwierdzenie mojej niezbyt kolorowej tezy.
  • #9 20244814
    jmocarsky
    Poziom 1  
    sikorek1986 napisał:
    No to się ładnie wpakowałem. Dzięki za potwierdzenie mojej niezbyt kolorowej tezy.
    Cześć, wiem że dużo czasu upłynęło ale mam pytanie, udało się? Jestem w połowie drogi do sukcesu, ale zaczynam wątpić...
    Paw_el napisał:
    Jakieś wskazówki?

Dodano po 3 [godziny] 5 [minuty]:

jmocarsky napisał:
    sikorek1986 napisał:
    Cześć, wiem że dużo czasu upłynęło ale mam pytanie, udało się? Jestem w połowie drogi do sukcesu, ale zaczynam wątpić...
    Paw_el napisał:
    Jakieś wskazówki?[/qu4ote]
    Dobra, potwierdzam, jest to możliwe :D
  • #10 20245550
    sikorek1986
    Poziom 2  
    Mnie to niestety przerosło i za wymianę kołnierza wziął się specjalista który zabrał pralkę na jeden dzionek. Ta impreza kosztowała mnie 200 zł.

Podsumowanie tematu

✨ Użytkownik posiada pralkę Electrolux EWS11264SDU i napotkał trudności w demontażu przedniej obudowy po wymianie kołnierza. Po zdjęciu blatu, drzwiczek i pojemnika na środki, nie udało mu się zdjąć przedniej obudowy, co sugeruje, że może być ona sklejona lub zespawana. Użytkownicy sugerują sprawdzenie dodatkowych wkrętów, które mogą znajdować się na dolnej części obudowy oraz potwierdzają, że demontaż może być trudny, ale wykonalny. W końcu, autor zdecydował się na pomoc specjalisty, co wiązało się z kosztami.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA