logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

[Rozwiązano] LG F1203CD - Kondensacja pary na szufladzie podczas suszenia, co sprawdzić?

lysyarnold 05 Gru 2017 07:24 906 2
REKLAMA
  • #1 16868976
    lysyarnold
    Poziom 12  
    Ocena: 33
    Witam
    Pralko suszarka F1203CD - używam jej od 2 tygodni, poprzedni właściciel nieznany. Sprzęt po gwarancji, ale rozebrałem i wyczyściłem całą - stan jak nówka.
    Podczas suszenia po chwili zaczyna kondensować się woda z pary na szufladzie i panelu. Myślałem, że to z braku wody, która studzi dukt albo jest zatkany, ale wszystko ładnie się przelewa i jest drożne. Bardzo proszę o wszelkie porady bo może mnie to naprowadzi na właściwą przyczynę.
  • REKLAMA
  • #2 17152071
    rapbalance
    Poziom 11  
    Ocena: 21
    Jedno co mogę pomóc, to dodać że w mojej LG F1403RD też się wydobywa para z szuflady detergentu, więc może jest to wada producenta? Bo sprawdziłem także drożność suszarki i nic więcej mi do głowy nie przychodzi. Chyba że lysyarnold znalazłeś inną przyczynę? Czy dzieje się u ciebie tak do tej pory? Bo ja mam dopiero od niedawna tą pralko suszarkę i nie wiem czy to normalne?
  • #3 18468062
    lysyarnold
    Poziom 12  
    Ocena: 33
    Po dłuższym czasie ale piszę dla szukających podpowiedzi w również w nowszych modelach. Problemem była nieszczelność pod wentylatorem który ciągnął "lewe" powietrze i wydmuchiwał przez dozownik.
    Pozdrawiam
REKLAMA