By skorzystać ze sklepu Apple'a trzeba posiada tzw. AppleID. Konto udało mi sie założyć ale do zalogowania chcą jeszcze wszystkich danych karty kredytowej i rejestracja bez tych danych nie jest zakończona.
Apple chce wszystkiego łącznie z rewersem numeru z tyłu karty.
Ja nie chcę nic kupować w AppleStore, interesują mnie tylko bezpłatne aplikacje.
Nie ma szans na ten sklep bez podawania takich danych?
A jeśli ktoś nie ma karty kredytowej albo uzytkonwikiem Maca jest dziecko, to co wtedy?
Czy jest jakiś sposób na obejście tego? Nigdy w zyciu nie podam numeru karty przez internet i to jeszcze Amerykanom. Przecież w przypadku obu numerów mozna bez pinu zakupy na mastercardzie robić. Jakim prawem oni chcą takich danych?
Apple chce wszystkiego łącznie z rewersem numeru z tyłu karty.
Ja nie chcę nic kupować w AppleStore, interesują mnie tylko bezpłatne aplikacje.
Nie ma szans na ten sklep bez podawania takich danych?
A jeśli ktoś nie ma karty kredytowej albo uzytkonwikiem Maca jest dziecko, to co wtedy?
Czy jest jakiś sposób na obejście tego? Nigdy w zyciu nie podam numeru karty przez internet i to jeszcze Amerykanom. Przecież w przypadku obu numerów mozna bez pinu zakupy na mastercardzie robić. Jakim prawem oni chcą takich danych?