Witam, mam problem z wirusem Mail.ru, cały czas wyskakują jakieś okna z rosyjskimi stronami i na YouTube też nie da się normalnie odtworzyć filmu. Proszę po pomoc pilnie! Mail.ru...PNG (76.18 kB)Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.mail.r..PNG (953.58 kB)Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.mail.r..PNG (257.56 kB)Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
A wiesz może jak usunąć jeszcze inne wirusy które prawdopodobnie wkradły się razem z mail.ru który został pomyślnie usunięty i youtube też działa bez zarzutów lecz wirusy dalej są i laptop strasznie się zacina.pokazuje załączniki poniżej.
Załączniki:
Przechwytywanie2.PNG(1.41 MB)
Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
Przechwytywanie.PNG(85.53 KB)
Wykonaj jeszcze taki Fixlist.txt dla Frst:
Tcpip\..\Interfaces\{6D373540-A6DB-4ED3-838C-1C2008401787}: [NameServer] 35.177.46.238,46.101.28.31,82.202.226.203
Tcpip\..\Interfaces\{BBA79392-C7B3-4D5A-9959-3BC9846D9A80}: [NameServer] 35.177.46.238,46.101.28.31,82.202.226.203
Jezeli nic sie nie zmieni to zgraj zakladki z Chrome i usun katalog profilu przegladarki z: C:\Users\MSI\AppData\Roaming\Mozilla\Firefox\Profiles\42t52bbp.default
Mozesz tez zamiescic nowe logi z Frst, ze skanowania.
A te wirusy mogą być też przyczyną spowolnienia systemu i ogólnie laptopa?? mogły zostawić jakiś ślad na sprzęcie? Poniżej zamieszczam nowe logi z Frst
Załączniki:
FRST.txt(53.75 KB)
Addition.txt(32.07 KB)
Wykonałem tylko że przesłałem jeszcze przed wykonaniem, przepraszam mój błąd teraz zamieszczam poprawne logi i teraz pytanie czy dalej wykonać to co opisałeś w poście wyżej. Nie pobierałem Combofix .
Załączniki:
Addition.txt(33.29 KB)
FRST.txt(53.72 KB)
✨ Użytkownik zgłosił problem z wirusem Mail.ru, który powodował otwieranie okien z rosyjskimi stronami oraz problemy z odtwarzaniem filmów na YouTube. W odpowiedzi zasugerowano użycie narzędzi takich jak AdwCleaner oraz FRST do usunięcia złośliwego oprogramowania. Użytkownik został poproszony o przesłanie logów z FRST oraz wykonanie określonych poleceń w celu usunięcia wirusów. Po usunięciu Mail.ru, użytkownik nadal doświadczał problemów z wydajnością laptopa, co mogło być spowodowane innymi wirusami. Ostatecznie, po wykonaniu wszystkich zaleceń, użytkownik został poinformowany, że może usunąć katalog FRST, co sugerowało, że problem został rozwiązany. Podsumowanie AI na podstawie dyskusji. Może zawierać błędy.