Usuń AVAST oraz Adobe Acrobat Reader i zainstaluj foxit reader
Wykonaj Skanowanie za pomocą dr.web oraz malwarebytes następnie użyj adwcleaner.
Sprawdź czy coś się zmieniło
czasami wydaje mi się że wolno coś mi laptop działa głównie przy przeglądaniu stron.
Powodów mogą być tysiące. Wykonaj ogólnie pojętą "konserwację" software i hardware.
Piszesz, to co zacytowałem, z wiedzą jak antywiry obciążają przeglądanie stron?
Dodano po 3 [minuty]:
Tutaj (rozwiń):
Spoiler:
System Windows zamknął program Hard Disk Sentinel Engine z powodu tego błędu.
Program: Hard Disk Sentinel Engine
Plik: C:\Windows\SysWOW64\hhctrl.ocx
Wartość błędu jest wyświetlona w sekcji Dodatkowe dane.
Akcja użytkownika
1. Otwórz plik ponownie.
Ta sytuacja może być przejściowym problemem, który sam się rozwiąże po ponownym uruchomieniu programu.
2.
Jeśli nadal nie można uzyskać dostępu do pliku i
- jest w sieci,
administrator sieci powinien sprawdzić, czy nie ma problemu z siecią i czy można skontaktować się z serwerem.
- jest na dysku wymiennym, na przykład dyskietce lub dysku CD-ROM, sprawdź, czy cały dysk jest włożony do komputera.
3. Sprawdź i napraw system plików, uruchamiając program CHKDSK. Aby uruchomić program CHKDSK, kliknij przycisk Start, kliknij polecenie Uruchom, wpisz polecenie CMD, a następnie kliknij przycisk OK. W wierszu polecenia wpisz polecenie CHKDSK /F, a następnie naciśnij klawisz ENTER.
4. Jeżeli problem nie ustąpi, przywróć plik z kopii zapasowej.
5. Ustal, czy można otworzyć inne pliki na tym samym dysku. Jeśli nie, dysk może być uszkodzony. Jeśli jest to dysk twardy, skontaktuj się z administratorem komputera lub dostawcą sprzętu
komputerowego, aby uzyskać dalszą pomoc.
Dodatkowe dane
Wartość błędu: C000000E
złapałeś BSOD?
Zamieść widok na SMART z CrystalDiskInfo.
czasami wydaje mi się że wolno coś mi laptop działa głównie przy przeglądaniu stron.
Powodów mogą być tysiące. Wykonaj ogólnie pojętą "konserwację" software i hardware.
Piszesz, to co zacytowałem, z wiedzą jak antywiry obciążają przeglądanie stron?
Dodano po 3 [minuty]:
Tutaj (rozwiń):
Spoiler:
System Windows zamknął program Hard Disk Sentinel Engine z powodu tego błędu.
Program: Hard Disk Sentinel Engine
Plik: C:\Windows\SysWOW64\hhctrl.ocx
Wartość błędu jest wyświetlona w sekcji Dodatkowe dane.
Akcja użytkownika
1. Otwórz plik ponownie.
Ta sytuacja może być przejściowym problemem, który sam się rozwiąże po ponownym uruchomieniu programu.
2.
Jeśli nadal nie można uzyskać dostępu do pliku i
- jest w sieci,
administrator sieci powinien sprawdzić, czy nie ma problemu z siecią i czy można skontaktować się z serwerem.
- jest na dysku wymiennym, na przykład dyskietce lub dysku CD-ROM, sprawdź, czy cały dysk jest włożony do komputera.
3. Sprawdź i napraw system plików, uruchamiając program CHKDSK. Aby uruchomić program CHKDSK, kliknij przycisk Start, kliknij polecenie Uruchom, wpisz polecenie CMD, a następnie kliknij przycisk OK. W wierszu polecenia wpisz polecenie CHKDSK /F, a następnie naciśnij klawisz ENTER.
4. Jeżeli problem nie ustąpi, przywróć plik z kopii zapasowej.
5. Ustal, czy można otworzyć inne pliki na tym samym dysku. Jeśli nie, dysk może być uszkodzony. Jeśli jest to dysk twardy, skontaktuj się z administratorem komputera lub dostawcą sprzętu
komputerowego, aby uzyskać dalszą pomoc.
Dodatkowe dane
Wartość błędu: C000000E
złapałeś BSOD?
Zamieść widok na SMART z CrystalDiskInfo.
Wykonałem fix'a. Zobaczymy jak będzie, najważniejsze że nie ma nic groźnego.
Tak miałem blue screen'a ale system się uruchomił ponownie i działa.
W załączeniu zrzut ekranu z Crystal Disk Info.
Załączniki:
Przechwytywanie.PNG(90.66 KB)
Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
Piszemy o 2 różnych rzeczach - kolega zwrócił mi uwagę, że tą linię niepotrzebnie umieściłem.
AVAST jak musisz, to miej.
artekideapop napisał:
tak samo reader
Ja readera też odradzam. Foxit jest znacznie bezpieczniejszy, sensowniejszy i szybszy.
Ewentualnie reader w wersji pro przydaje się bardzo jak jesteś drukarzem/grafikiem.
Piszemy o 2 różnych rzeczach - kolega zwrócił mi uwagę, że tą linię niepotrzebnie umieściłem.
AVAST jak musisz, to miej.
artekideapop napisał:
tak samo reader
Ja readera też odradzam. Foxit jest znacznie bezpieczniejszy, sensowniejszy i szybszy.
Ewentualnie reader w wersji pro przydaje się bardzo jak jesteś drukarzem/grafikiem.
Dobrze więc sprawdzę tego Foxit'a. Może akurat będzie lepiej
Zarejestruj konto, Zaloguj się i bądź aktywny na forum, a wtedy reklamy nie będą się pojawiać. Otrzymaj punkty za rejestrację oraz odpowiedzi.
✨ Użytkownik zgłosił problem z wolnym działaniem laptopa podczas przeglądania stron internetowych. W odpowiedzi zasugerowano usunięcie programów AVAST oraz Adobe Acrobat Reader, a w ich miejsce zainstalowanie Foxit Reader. Rekomendowano również przeprowadzenie skanowania systemu za pomocą Dr.Web, Malwarebytes oraz AdwCleaner. Użytkownik wykonał proponowane poprawki i zauważył poprawę, mimo wcześniejszego wystąpienia błędu BSOD. W dyskusji podkreślono, że AVAST nie jest konieczne usuwać, a Foxit Reader jest bardziej wydajny i bezpieczny niż Adobe Reader.