logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Ferguson Ariva 250 Combo - Lista kanałów w formacie BIN - jak ją otworzyć?

7dy7 10 Gru 2017 21:41 7041 7
REKLAMA
  • #1 16882467
    7dy7
    Poziom 7  
    Ocena: 9
    Jak otworzyć starą listę kanałów zapisaną w pliku *.bin :?:
    Próbowałem ją wgrywać na nowym jak i na starym sofcie (1.27B9 i 1.31B2) w urządzeniu - niestety w nowszym w ogóle się nie da bo lista robiona na starszym sofcie i biny się nie zgadzają, a w starym po wgraniu nic się nie zmienia i dalej nie ma kanałów), oraz otwierać w programach Ariva_3606_Editor (nie otwiera bin-ów), HCEditV121, HD Channel Edit (wywala błąd Invalid data format, check the source file), ten plik bin z listą zapisywałem kiedyś w pliku ch_list_20160806.bin funkcją Save channel list w dekoderze, tylko co z nią teraz zrobić? Tworzenie nowej listy to ogromna strata czasu a czyjejś z sieci producent nie poleca wgrywać. Ponadto robienie nowej listy było by trudne gdyż nie pamiętam w jakiej kolejności dokładnie miałem tam ustawione wszystkie kanały, a nie mam zrobionego oddzielnie spisu na kartce. Chciałem np. zobaczyć gdzieś podgląd tego pliku bin i w ostateczności zrobić nową listę na jej podstawie. W notatniku czy wordzie też nie otwiera się poprawnie ten BIN. Proszę o wszelkie porady - na pewno się przydadzą :|
  • REKLAMA
  • REKLAMA
  • #3 16883426
    7dy7
    Poziom 7  
    edytor od niego? czyli od kogo? nic tam nie znalazłem, sa tylko do pobrania listy kanałów, edytora nie widać.
  • #4 16883553
    LeDy
    Poziom 43  
    Ocena: 2931
    Od Freesata.
  • REKLAMA
  • #5 16883605
    7dy7
    Poziom 7  
    Od Freesata sprawdzałem, DB EDITOR oraz DBEditor V2.2 ale też nie otwierają żadnej listy kanałów, plik bin się otwiera ale nie ma żadnych kanałów, sprawdzałem do v7 i v8 oraz typ SAT i TP to samo - brak kanałów. Jeszcze jakiś pomysł?
  • #6 16884046
    LeDy
    Poziom 43  
    Ocena: 2931
    W linku co podałem coś pisało o formacie UDF. Normalnie to się robiło kopię ABS i plik User db. była lista. Dokładnie już nie pamiętam.
  • REKLAMA
  • #7 16884059
    marqqv
    Poziom 32  
    Ocena: 606
    Jeżeli nic nie pomaga to dlaczego nie przeszukać jeszcze raz satelitę oraz naziemną i wprowadzić do ulubionych i z tego stworzyć listę programów .
  • #8 16915740
    7dy7
    Poziom 7  
    faktycznie, trzeba było zrobić plik abs i z niego się robi nową listę kanałów, a nie z pliku bin :-( musiałem od nowa wyszukiwać i robić

Podsumowanie tematu

✨ Użytkownik pyta, jak otworzyć starą listę kanałów zapisaną w pliku *.bin na dekoderze Ferguson Ariva 250 Combo. Próbował różnych wersji oprogramowania (1.27B9 i 1.31B2) oraz edytorów, takich jak Ariva_3606_Editor, HCEditV121 i HD Channel Edit, ale napotkał problemy z formatem pliku i brakiem kanałów po wgraniu. Inni użytkownicy sugerują sprawdzenie formatu UDF oraz wykonanie kopii ABS, a także przeszukanie satelity i naziemnej telewizji w celu stworzenia nowej listy kanałów. Ostatecznie, użytkownik stwierdza, że konieczne było ponowne wyszukiwanie kanałów, aby stworzyć nową listę.
Podsumowanie AI na podstawie dyskusji. Może zawierać błędy.
REKLAMA