logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Amica AWB510LP - Nic nie działa prócz diody gotowa.

Pan.Kropa 15 Gru 2017 17:36 1158 4
REKLAMA
  • #1 16892389
    Pan.Kropa
    Poziom 35  
    Ocena: 1142
    Dzień Dobry.
    Siostra zgłosiła mi problem, że pralka nie wypompowuje wody. Filtr był czysty, ale po zdjęciu gumowego węża w którym jest plastikowa kula (nie wiem po co ta kula) zobaczyłem tam ogrom zanieczyszczeń. Po wyczyszczeniu wszystkiego i złożeniu pralka nie działa. Po włączeniu i naciśnięciu Start świeci się tylko dioda gotowa i nic więcej się nie dzieje.

Drzwiczki nie są blokowane, a może wina blokady? Zastanawia mnie jeszcze wirnik pompki. Jak kręciłem wirnikiem to nie kręci się płynnie tylko skokowo.
  • REKLAMA
  • #2 16892400
    Pedros050
    Poziom 43  
    Ocena: 3910
    Witam. Moduł sterowania do sprawdzenia.
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #3 16892406
    wiesiekmisiek
    Poziom 33  
    Ocena: 522
    Tak jest z wirnikiem pompy. jak czyściłeś odpływ główny z zespołu piorącego to jednocześnie trzeba było sprawdzić drożność wężyka hydrostatu i dmuchnąć w niego czy będzie słyszalny trzask zwierania styków . Również trzeba sprawdzić drożność węża odpływowego z pompki do kanalizacji. Do sprawdzenia też blokada drzwi nie tylko sam elektrozamek ale też i przewody. Być może też być silnik główny do osuszenia. Przyczyn może być dużo, trzeba od początku kolejno sprawdzać ( nie można też będzie wykluczyć psikusa w module ale to później).
  • REKLAMA
  • #4 16892408
    Pan.Kropa
    Poziom 35  
    To jutro sprawdzę. Z drugiej strony chciałbym się spotkać z konstruktorem pralki. W wężu przed plastikową kula była garść zanieczyszczeń ( monety,łańcuszek, jakieś skołtunione włókna). Natomiast w filtrze nie było nic. To jaki sens ma ten filtr?
  • #5 16894044
    Pan.Kropa
    Poziom 35  
    Dziwna sprawa. Dzisiaj siostra rano włączyła pralke a ta zaczeła działać. :shocked!: Chyba się wystraszyła naprawiacza i podpowiedzi naprawy z elektrody. Chodź wiem z doświadczenia że to co nie działało w obecności użytkownika zaczeło działać na widok osoby która miała to naprawić. :D
REKLAMA