logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

HTC Desire D820N - nie włącza się, miga czerwona kontrolka

JaroFon 17 Gru 2017 18:45 9018 6
  • #1 16897294
    JaroFon
    Poziom 23  
    Ocena: 355
    Witam. Mam fona jak w temacie. Nie da się go uruchomić. Jak podłączę ładowarkę to ciągle miga czerwona kontrolka. Jak podłączę do PC to komputer zainstaluje sterowniki i ogólnie fon jest widziany w PC. W necie doczytałem że w tym modelu miganie czerwonej kontroli jest najprawdopodobniej oznaką uszkodzonej baterii. Jednak zanim rozbiorę fona (a jak wiadomo żeby się do niego dostać to trzeba go rozkleić) chcę się upewnić czy to może być uszkodzona bateria?
  • #2 16897583
    Krzysiek756
    Poziom 7  
    Ocena: 3
    Miałem taki są problem ... I to bateria
  • #3 16897727
    KRY5PIN
    Poziom 37  
    Ocena: 467
    Rozkręcić i sprawdź napięcie na baterii.
  • #4 16897743
    JaroFon
    Poziom 23  
    KRY5PIN napisał:
    Rozkręcić i sprawdź napięcie na baterii.

Dzięki kolego za podpowiedź, ale jak już wspomniałem ten telefon trzeba rozkleić żeby się do niego dobrać, dlatego też moje pytanie zanim go rozkleję
  • #5 16897807
    KRY5PIN
    Poziom 37  
    Ocena: 467
    No i co z tego że trzeba go rozkleic?? W tej sytuacji nie masz innego wyjścia. Jeżeli chcesz go naprawić to na początku przy takich objawach zawsze sprawdza się napięcie na baterii. A to że jest klejony to nic strasznego, połowa telefonów teraz taka jest.
  • #6 16897827
    JaroFon
    Poziom 23  
    Dla mnie rozklejenie telefonu to pestka, jednak chciałem się upewnić że to może być winna bateria zanim go rozkleję.
  • #7 16905348
    JaroFon
    Poziom 23  
    Niestety ale opcja uszkodowej baterii odpada. Telefon mama rozklejony, kupiłem nową baterie i wymieniłem. Niestety ale nic to nie zmieniło. Wszystko jest tak jak w poprzednich postach, czyli: miga czerwona kontrolka, telefon łączy się z PC. Jakieś inne pomysły?

Podsumowanie tematu

LABEL_AI_GENERATED
Użytkownik zgłasza problem z telefonem HTC Desire D820N, który nie włącza się i miga czerwona kontrolka po podłączeniu do ładowarki. Inni uczestnicy dyskusji sugerują, że miganie czerwonej kontrolki może wskazywać na uszkodzoną baterię. Zalecają rozkręcenie telefonu i sprawdzenie napięcia na baterii, mimo że użytkownik obawia się rozklejenia urządzenia. Po wymianie baterii problem nadal występuje, co prowadzi do poszukiwania innych potencjalnych przyczyn usterki.
Podsumowanie AI na podstawie dyskusji. Może zawierać błędy.
REKLAMA