logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Gra jest uruchomiona, ale widać jedynie czarny ekran.

dus1eek 23 Gru 2017 12:09 27543 10
REKLAMA
  • #1 16908749
    dus1eek
    Poziom 3  
    Ocena: 4
    Witam, nie wiedziałem do końca gdzie umieścić ten post, ale z okazji że mam laptopa to umieściłem go właśnie tutaj.
    Ostatnio zakupiłem grę o nazwie " 60 seconds ". Gdy gra się włącza, jest wszystko OK, ale gdy już powinno pojawić się menu tej gry to dzieje się coś takiego - menu gry pokazuje się dosłownie na 2-3 sekundy, po czym znika i jest czarny ekran, ale dźwięk gry słychać. Aktualizowałem sterowniki karty graficznej oraz monitora, ale to nic nie pomogło :( Proszę o pomoc, mój system to Windows 7, karta graficzna to nvidia GeForce G102M, monitor laptopowy. Nie wiem czym może ten problem byś spowodowany. Z góry dziękuję za pomoc.
  • REKLAMA
  • #2 16908995
    silentyt
    Poziom 5  
    Ocena: 42
    Można dokładną specyfikacje
  • REKLAMA
  • #3 16909062
    dus1eek
    Poziom 3  
    Windows 7;
    Nvidia GeForce G102M;
    Intel Pentium Inside;
    2GB RAMu;
    Niestety, więcej nie znam. :(
  • #4 16909098
    safbot1st
    Poziom 43  
    Ocena: 1583
    Inne gry działają ok?
    Zamieść błąd z dziennika zdarzeń jeśli jest z tego zdarzenia.
    Sprawdź, czy na zewnętrznym monitorze jest obraz.
  • #5 16909323
    dus1eek
    Poziom 3  
    Tak reszta gier działa OK. A jak to sprawdzić czy na zewnętrznym monitorze jest obraz? Bo mam monitor laptopowy.
  • #6 16909349
    daminek1234
    Poziom 25  
    Ocena: 88
    @dus1eek podpinasz laptop kablem VGA do monitora.
  • REKLAMA
  • #7 16909366
    silentyt
    Poziom 5  
    Bez przesady, nie musisz podpinac zewnętrznego monitora.

Spróbuj zainstalować DirectX 9.
    Spróbuj jeszcze wejść w C:\Users\[TwojaNazwaUzyt]\AppData\Local Low\Robot Gentleman Studios\60 Seconds\Settings.dat i usuń ten plik, następnie uruchom ponownie grę.
  • #8 16910016
    dus1eek
    Poziom 3  
    Zainstalowałem DirectX 9, ale jeżeli chodzi o plik który mam usunąć, to może być nieco większy problem. Owa gra "60 seconds" jest zakupiona na platformie steam i zainstalowałem tą grę na dysku D, żeby nie zaśmiecać sobie dysku C.
  • #9 16910052
    daminek1234
    Poziom 25  
    Ocena: 88
    Settingi i configi są albo tam gdzie podał kolega(niezależnie od lokalizacji instalacji) albo w folderze z grą.
  • #10 16910208
    silentyt
    Poziom 5  
    Dokładnie, w większości gier pliki konfiguracji są umieszczane w folderze AppData, bez znaczenia czy instalujesz na innej partycji niż np. Systemowej C
  • REKLAMA
  • #11 16910328
    dus1eek
    Poziom 3  
    Problem rozwiązany! Po instalacji DirectX 9 i usunięciu pliku settings.dat gra działa jak powinna :) Dziękuję wszystkim że poświęcili mi chwilę :)

Podsumowanie tematu

✨ Użytkownik zgłosił problem z grą "60 seconds", która po uruchomieniu wyświetla czarny ekran, mimo że dźwięk jest słyszalny. Po aktualizacji sterowników karty graficznej (Nvidia GeForce G102M) i monitora, problem nie ustąpił. Użytkownik potwierdził, że inne gry działają poprawnie. W odpowiedziach zasugerowano sprawdzenie obrazu na zewnętrznym monitorze oraz instalację DirectX 9. Ostatecznie problem został rozwiązany po zainstalowaniu DirectX 9 i usunięciu pliku settings.dat z folderu AppData, co przywróciło prawidłowe działanie gry.
Podsumowanie wygenerowane przez AI na podstawie treści dyskusji.
REKLAMA