logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Jak podłączyć ATI Radeon X600 do telewizora przez TV out?

Zlakos 11 Sie 2005 18:04 1170 6
REKLAMA
  • #1 1726079
    Zlakos
    Poziom 10  
    Mam karte ATI Radeon X600 z TV outem i kupilem sobie kabel zeby podlaczyc kompa pod telewizor.
    Nie mam zielonego pojecia w tym temacie !!
    Podlaczylem kabel ale nie wykrywa mi telewizora
    Czy sa potrzebne jakies sterowniki ??
    co mam robic ??

Za pomoc z gory dzieki!!
  • REKLAMA
  • #2 1726109
    mcclaud
    Poziom 15  
    Ocena: 4
    Trudno,zeby komp wykryl telewizor...
    W ustawieniach karty graficznej,w zakladce "monitor", albo w jakis "zaawansowanych" (zalezy od producenta karty i sterownikow) okreslasz ktore monitory sa podlaczone i jaka jest ich konfiguracja 9czy maja wyswietlac to samo,czy kazdy tylko polowe pulpitu, czy jak kolwiek inaczej).W Radeonach jest to rozwiazane w bardzo czytelny sposob.
    Ciezko podac konkretna "sciezke dostepu" do danej opcji,jesli nie podales nawet producenta chipsetu (N-vidia itp...)
  • REKLAMA
  • #3 1726149
    Adili
    Poziom 17  
    Ocena: 5
    Proponuję program TvTool 9.7. Poniżej masz link do programu. Po instalacji warto odwiedzić witrynę www.freeserials.com.
    Załączniki:
    • setup.exe (1.09 MB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
  • REKLAMA
  • #4 1726178
    jankolo
    Spoczywaj w Pokoju
    Ocena: 587
    Kolego Adili, dlaczego postępujesz nieetycznie i naruszasz regulamin Elektrody pobierając prowizję za plik, który jest darmowy w internecie? Poza tym w takim przypadku nie zaśmieca się Elektrodę, tylko podaje link do pliku.

Program jest tutaj:
    http://tvtool.cust.nearlyfreespeech.net/tvtool97.zip
  • #5 1726194
    Adili
    Poziom 17  
    Ocena: 5
    Przepraszam, chciałem tylko pomóc koledze. Nie miałem złych zamiarów, ani także nie chciałem na tym coś zyskać.

P.S. W takim wypadku można to jakoś usunąć?
  • REKLAMA
  • #6 1726274
    Zlakos
    Poziom 10  
    Zainstalowalem ten programik i dalej nic !!
    W ustawieniach monitor wyswietla mi jakis drugi monitor domyslny ale na tym programie nic !!
    Co dalej robic??
  • #7 1727961
    mcclaud
    Poziom 15  
    Ocena: 4
    Musisz ustawic ten drugi monitor jako "TV", zazwyczaj rusza.Ustawiasz wtedy,zeby wyswietlal to samo.
    Czasem nie da sie jednoczesnie miec obu obrazow(w kilku przypadkach kart mialem ten problem). Przelaczasz sie wtedy tylko na "TV" i work'a (znaczy sie dziala:))

Podsumowanie tematu

LABEL_AI_GENERATED
Posiadacz karty ATI Radeon X600 z wyjściem TV out podłączył komputer do telewizora za pomocą odpowiedniego kabla, jednak telewizor nie jest wykrywany automatycznie. Konieczne jest ręczne skonfigurowanie wyświetlania w ustawieniach sterownika karty graficznej, w zakładce dotyczącej monitorów lub zaawansowanych opcji, gdzie można określić tryb pracy drugiego ekranu (np. duplikowanie obrazu lub rozszerzenie pulpitu). Zalecane jest użycie programu TvTool 9.7, który umożliwia konfigurację sygnału TV out. Po instalacji programu należy ustawić drugi monitor jako "TV" i wybrać odpowiedni tryb wyświetlania. W niektórych przypadkach nie jest możliwe jednoczesne wyświetlanie obrazu na monitorze i telewizorze, wtedy należy przełączyć wyświetlanie wyłącznie na telewizor, co potwierdza poprawne działanie połączenia.
Podsumowanie AI na podstawie dyskusji. Może zawierać błędy.
REKLAMA