logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Video Grabber etc - najlepsze rozwiazanie

Azalka 09 Sty 2018 10:58 4743 5
REKLAMA
  • #1 16947383
    Azalka
    Poziom 9  
    Ocena: 2
    Potrzebuje zgrac stare, bezcenne kasety Video na lapka/DVD (Widows 10) w mozliwie najlepszej jakosci.
    Stary odtwarzacz video.
    Mam jedna szanse, jade do UK z wlasnym lapkiem i bede miec na to kilka dni, ale sprzet typu Video Grabber musze miec wlasny. Oczywiscie chodzi o jak najwyzsza jakosc obrazu (dzwiek mnie nie interesuje).

Jaki V.Grabber lub inny sprzet powinnam kupic (wypozyczyc?), zeby misja sie powiodla?
  • REKLAMA
  • #2 16947468
    nomudrek
    Poziom 36  
    Ocena: 470
    Z kaset wideo i tak się nie uzyska jakości obraz DVD więc z powodzeniem można kupić każdy z dostępnych na rynku, choć warto byłoby poszukać recenzji tego sprzętu w necie i dopiero dokonać jego wyboru. Warto też wiedzieć jakie gniazda posiada magnetowid, który będzie służył do odtwarzania kaset jakie posiada złącza i ze sobą zabrać aby nie tracić czasu na szukanie i kupowanie za granicą. Magnetowidy firmy Funai lubiły mieć nietypowe gniazda, wiem bo kolega miał odtwarzacz tej firmy i pomagałem mu w podłączeniu do telewizora.

http://sklepwideo.pl/do_komputera.php?s=8
  • REKLAMA
  • #3 16947533
    helmud7543
    Poziom 43  
    Ocena: 1563
    Ja do przegrywania używam Winfast PXD3200H, Sony SLV SE 800. Do obróbki Magix Móvie Edit pro 16 HD, Catmasia Studio 8, Audacity (dźwięk), Adobe Audition (dźwięk). Do dźwięku Asus Xonar DS oraz pomocniczo U3 (laptop).
    Interesuje Cię obraz więc:
    1. Karta TV fajna jak chodzi o jakość, oprogramowanie niestabilne do granic możliwości, także z wbudowanego tylko sterowniki polecam, program do zgrywania/obróbki we własnym zakresie.
    2. Magnetowid fajny, obraz ostry, uwydatnia dużo niedoskonałości za to.
    3. Zgrywam w jakości DVD Video - mnie i klientom wystarcza do jednokrotnego przekodowania po korektach czy ewentualnym montażu.

Stare Funai miały chinch do dźwięku i BNC do obrazu, ale nowsze mają normalnie EURO i chinch, przejściówkę też da się kupić/zmontować jakby coś.
  • REKLAMA
  • #4 16948657
    nomudrek
    Poziom 36  
    Ocena: 470
    helmud7543 napisał:
    Ja do przegrywania używam Winfast PXD3200H, Sony SLV SE 800
    Kolego autorka postu nie ma i nie bierze ze sobą komputera stacjonarnego tylko laptopa więc jak ma skorzystać z Twojej rady, do laptopa nie podłączy karty na pci-e.
  • REKLAMA
  • #6 16949969
    KOCUREK1970
    Specjalista Sieci, Internet
    Ocena: 5456
    Azalka napisał:
    Jaki V.Grabber lub inny sprzet powinnam kupic (wypozyczyc?), zeby misja sie powiodla?

Grabber - jakość zgranego materiału nędzna (jak VHS).

Jaki to dokładnie laptop, jakie ma porty wejścia - może się uda coś do niego dobrać (choć to może słono kosztować).
REKLAMA