Witam, chciałbym rozbudować ten śmietnik na skrzynkę do gier (chodzi mi o relaks przy nowszych tytułach na wyższych ustawieniach z zachowaniem przyzwoitych FPSów). Liczę na konkrety- modele. Jestem kompletnie zielony, nie wiem co z czym łączyć, żeby "miało ręce i nogi". Budżet +/- 1000zł
Specyfikacja:
płyta: ASRock 785GM-S3 AMD 785G+SB710 Chipsets
karta graf: GIGABYTE AMD RADEON HD 6770 1GB GDDRS
ram: Dolphin DDR3 4GB (1 kość 2 slot wolny)
procesor: AMD Phenom(tm) II X4 B60 3,40 GHz
zasilacz: CORSAIR CX 450M
dysk: Segate Barracuda 7200,12 500GB
obudowa: dynamic gaming box
Zastanawiam się nad kartą Sapphire Radeon RX 560 Pulse 4GB GDDR5 (128 bit), lecz nie wiem czy tu pasuje, co o niej sądzicie?
Nie małą zagadkę stanowi dla mnie również ten procesor- w miarę ok, czy też do wymiany?
Dokupić kość ramu (czy musi być identyczna jak ta, która jest w środku?), czy kupić nowe 2x4 (być może lepsze- nie wiem jakiej jakości jest ta, którą posiadam).
Pozdrawiam
Specyfikacja:
płyta: ASRock 785GM-S3 AMD 785G+SB710 Chipsets
karta graf: GIGABYTE AMD RADEON HD 6770 1GB GDDRS
ram: Dolphin DDR3 4GB (1 kość 2 slot wolny)
procesor: AMD Phenom(tm) II X4 B60 3,40 GHz
zasilacz: CORSAIR CX 450M
dysk: Segate Barracuda 7200,12 500GB
obudowa: dynamic gaming box
Zastanawiam się nad kartą Sapphire Radeon RX 560 Pulse 4GB GDDR5 (128 bit), lecz nie wiem czy tu pasuje, co o niej sądzicie?
Nie małą zagadkę stanowi dla mnie również ten procesor- w miarę ok, czy też do wymiany?
Dokupić kość ramu (czy musi być identyczna jak ta, która jest w środku?), czy kupić nowe 2x4 (być może lepsze- nie wiem jakiej jakości jest ta, którą posiadam).
Pozdrawiam