logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Nokia 3310 nie włącza się po flashowaniu - co zrobić?

345 13 Sie 2005 10:31 1079 6
REKLAMA
  • #1 1730393
    345
    Poziom 15  
    Ocena: 14
    Jak w temacie. Zacząłem ją flashować, było pół baterii i w trakcie kiedy minęło 20 sek. telefon się wyłączył. Na pewno była to wina baterii. Od tego czasu nie mogę go włączyć, nie reaguje na nic. Nie wiem co mam zrobić. Proszę fachowca o pomoc.
  • REKLAMA
  • #2 1730535
    klarus
    Poziom 19  
    Ocena: 19
    Bo nie wgral sie flash do konca.A czemu flashowales??Bierz druga baterie i do dziela.Musi wstac.
  • REKLAMA
  • #3 1730957
    tomikos2
    Poziom 17  
    Ocena: 4
    jeśli się nie bedzie chciała flashować to najlepiej usuń fulflasha i wgraj jeszcze raz tym razem naładuj baterie do pełna, w jakimś innym telefonie.
    I najlepiej flashuje sie rolisem 4,78 albo 4,79 ja ich używam choć częściej 4,78.

pozdro
  • REKLAMA
  • #4 1733234
    Magikexe
    Poziom 14  
    Ocena: 1
    Jak ci bateria padla to sie nic nie stalo. Proponuje flashowac Knok Phoenix pod systemem win98. Najpiewniejsze rozwiazanie. Oczywiscie naladuj baterie porzadnie w innym telefonie.
  • REKLAMA
  • #5 1738074
    345
    Poziom 15  
    Witam Koledzy. Zrobiłem tak jak pisaliście. Telefon się odezwał, tzn. zapisałem w nim nowy soft. Jednakże pisze CONTACT SERVICE. Jest na to jakaś rada ??
  • #6 1738110
    djmolo
    Poziom 21  
    Ocena: 7
    Oczywiście.
    Wgraj virgin eeprom od adresu 3D0000 , potem przez m-busa w nokia tool zmień IMEI na ten jaki widnieje pod bateria, zlicz sumy kontrolne czyli UPDATE FAID, potem SP LOCK i telefon bedzie działał.

Pozdrawiam
  • #7 1738209
    345
    Poziom 15  
    teraz jestem na etapie
    wgrałem oryginalny soft
    nie moge zrobić update faid
    nie wiem czy dobrze zrobiłem z imei bo wpisałem jakiś tam i może to być powodem że nie liczy sum.

Dodano po 8 [minuty]:

KOLEDZY DRODZY (NIE PATRZCIE NA CZCIONKE CHCE WYTŁUŚCIĆ WASZĄ POMOC)

UDAŁO SIĘ. WSZYSTKO GRA. TZN. TELEFON DZIAŁA, JAK KTOŚ KIEDYŚ BĘDZIE W TAKICH OPAŁACH JAK JA. O NIECH SKORZYSTA Z TYCH KILKU WSKAZÓWEK NA GÓRZE. NIE MOŻE SIĘ NIE UDAĆ.

Ważny tu był oryginalny IMIE

Dzięki ;)

Podsumowanie tematu

✨ Problem z włączeniem telefonu Nokia 3310 po nieudanym flashowaniu spowodowany był rozładowaną baterią podczas procesu. Zalecane jest użycie w pełni naładowanej baterii, najlepiej naładowanej w innym telefonie, oraz ponowne flashowanie urządzenia. Do flashowania polecane są wersje oprogramowania Rolisim 4.78 lub 4.79 oraz program Knok Phoenix działający pod systemem Windows 98. Po poprawnym wgraniu oryginalnego softu może pojawić się komunikat "CONTACT SERVICE", który można usunąć poprzez wgranie oryginalnego pliku virgin EEPROM od adresu 3D0000, a następnie zmianę IMEI na oryginalny numer z pod baterii za pomocą Nokia Tool przez interfejs M-Bus. Należy także wykonać aktualizację sum kontrolnych (UPDATE FAID) i odblokować telefon (SP LOCK). Kluczowe jest wpisanie prawidłowego, oryginalnego IMEI, co pozwala na prawidłowe działanie telefonu po flashowaniu.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA