logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Mysz A4TECH z PS/2 na USB - reset komputera przy podłączeniu USB

rafekg 13 Sie 2005 16:30 1224 5
REKLAMA
  • #1 1731197
    rafekg
    Poziom 14  
    Ocena: 6
    Witam

Mam mysz bezprzewodową firmy A4TECH. Od samego początku użytkowania była zainstalowana przez przejściówkę USB--->PS/2 do portu PS/2. Teraz jak chciałbym ją podpiąć pod port USB to komputer się nie uruchamia a ciągle resetuje. Nie chce nawet wejść do trybu awaryjnego. Odinstalowanie sterowników nie pomogło. Co zrobić żeby mysz działała pod USB?
    Mam Windowsa XP Pro

Pozdrawiam
  • REKLAMA
  • #2 1731220
    tronic1
    Spec od komputerów
    Ocena: 1105
    A jakieś inne urządzenia na USB działają?
  • REKLAMA
  • REKLAMA
  • #4 1731293
    Adili
    Poziom 17  
    Ocena: 5
    System mógł sobie namieszać z powodu tej zmiany i ma w tej chwili zainstalowane jedną myszkę na dwa porty. Byćmoże gryzą się ze sobą? U mnie jak miałem podobny problem to usunięcie sterowników nie pomogło. System na nowo instalował to co usunąłem.
  • REKLAMA
  • #5 1731328
    tronic1
    Spec od komputerów
    Ocena: 1105
    No tak,to skądinąd znany problem z myszkami A4Tech i USB i do tego pewnie masz SP2.Myślę że zadna zmiana sterów nic nie pomoże.Tylko z powrotem na PS/2 lub inna myszka byle nie tej firmy.
  • #6 1731333
    rafekg
    Poziom 14  
    Ocena: 6
    @Adili@ zmiana systemu była po formacie dysku i zmianie partycji z linuksowej EXT na NTFS więc wątpię żeby system coś namieszał przez tą zmianę. Po zainstalowaniu windowsa XP mysz jest cały czas w porcie PS/2. Gdyby jednak było tak jak mówisz, to co zrobić żeby myszka działała na USB?

@tronic1@ Mam Xp ze zainstalowanym SP2. Czyli mysz bedzie działała tylko pod PS/2 - szkoda

Pozdrawiam

P.S. Jeszcze jedno pytanie: W myszce są akumulatorki Ni-MH 1.2V 1400mAh - czy mogę je wymienić na 1.5V 2400mAh?
REKLAMA