Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

Kierownica sama skręca w lewo i nie mogę jej skalibrować

MastiPL 10 Feb 2018 21:02 14868 2
    MastiPL
    Level 6  
    Witam. Mam problem. Kupiłem kierownicę Tracer Drifter i będąc prosto skręca lekko w lewo. Dodatkowo aby skręcić w lewo to wystarczy że leciutko przechylę w tamtą stronę kierownicę. wręcz przeciwnie jeżeli chce skręcic w prawo. wtedy muszę przekręcić kierownice prawie do połowy. Zainstalowałem najnowsze sterowniki. Wchodząc w zakładkę kontrolery do gier i właściwości nie ma tam żadnego przycisku do kalibracji. widać tam tylko przyciski i skręt kierownicy. Oczywiscie jest lekko przekrzywiony w lewo mimo iż kierownica jest prosto. I teraz co moge zrobić? Da się to jakoś naprawić? albo skalibrować? jest może jakiś program do kalibracji? Proszę o pomoc z góry dzieki
    dt1
    Admin of Computers group
    Witaj. Według instrukcji kierownica kalibruje się sama podczas włączania zasilania, więc pozycja, w której była podczas włączenia powinna zostać uznana jako neutralna.

Spróbuj zmniejszyć czułość pokrętłem na minimum, wtedy wyłącz i podłącz raz jeszcze. Coś się zmieni?
    MastiPL
    Level 6  
    dzięki wielkie. przy instalacji sterownikow przekręciłem ją trochę na prawo i już jest dobrze. jeszcze raz wielkie dzięki