logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Wybór modułów CAM do Cyfry+ i Polsatu dla tunera z dwoma slotami CI+

_buba_ 16 Sie 2005 16:22 4786 8
REKLAMA
  • #1 1738790
    _buba_
    Poziom 11  
    dzien doberek =)
    pytanie jak u gory...

chce kupic tuner z dwoma miejscami na moduly
    ale nie wiem ktore sa potrzebne do polsatu i cyfry...

prosze o pomoc =)
    dzieki na przod

BUBA
  • REKLAMA
  • #2 1738850
    janek1815
    Poziom 38  
    Ocena: 1060
    polsat poki co to viacess
    cyfra to seka2
  • REKLAMA
  • #3 1738886
    Mariogr
    Poziom 17  
    Ocena: 48
    janek1815 napisał:
    polsat poki co to viacess
    cyfra to seka2

nie wypisuj bzdur, polsat jak na razie jest kodowany w Nagravision
  • #4 1739514
    _buba_
    Poziom 11  
    a moduly wtedy sie nazywaja tak samo?
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #5 1739580
    pikarel
    Poziom 39  
    Ocena: 1846
    Do odbioru Polsatu z oryginalną karta jest potrzebny tuner z oryginalnym oprogramowaniem :(
    Inne nie mają obsługi Nagravision.

A do odbioru Cyfry wystarczy tuner Ferguson 6018, z interface-m już przystosowanym do odbioru Cyfry.
    Możesz sobie ewentualnie jeszcze wgrać alternatywne oprogramowanie do tunera i oglądać inne platformy.
  • Pomocny post
    #6 1739805
    erneest
    VIP Zasłużony dla elektroda
    Ocena: 26
    Są dostępne na rynku moduły dla Nagry, niestety cena jest zaporowa gdyż nowy to koszt ok. 1000zł, poza tym Polsat nie paruje karty z indywidualnym modułem a jedynie ze swoim tunerem. Moduły Nagra można spotkać w sieciach kablowych, tylko w takim wypadku zostaje on sparowany z kartą.
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #7 1739881
    MieteX 2005
    Poziom 15  
    Ocena: 4
    A dla odbioru Cyfry+ wystarczy Aston v1.05 i orginalna karta
  • #8 1741938
    erneest
    VIP Zasłużony dla elektroda
    Ocena: 26
    Aston 1.05 dla Cyfry to najlepsze rozwiązanie, firma Aston ma od kilku lat oficjalną zgodą na produkcję tych modułów a także 100% zgodność z wymaganiami Canal+ Technologies.
  • #9 1742387
    Bonifacy
    Poziom 24  
    Ocena: 31
    >>>DRAGON CAM<<<

Moduł jest wielowystemowy i obsługuje m.in. seca i nagravision (do tego polsat NagraVision moze być przez niego emulowana dla edukacji).

>>>X CAM<<<

Nastempny uniwersalny moduł, jest ich jeszcze kilka ja podałem 2 najpopularniejsze.

Podsumowanie tematu

✨ Do odbioru Polsatu wykorzystywany jest system kodowania Nagravision, który wymaga tunera z oryginalnym oprogramowaniem, gdyż moduły Nagra są drogie (około 1000 zł) i parowane wyłącznie z tunerem operatora, co utrudnia użycie uniwersalnych modułów CAM. Polsat nie paruje karty z indywidualnym modułem, a jedynie z własnym tunerem. Cyfra+ korzysta z systemu Seca2 i do jej odbioru wystarczy tuner Ferguson 6018 z odpowiednim interfejsem lub moduł Aston w wersji 1.05 wraz z oryginalną kartą. Firma Aston posiada oficjalną zgodę Canal+ Technologies na produkcję modułów zgodnych z wymaganiami platformy. Na rynku dostępne są także uniwersalne moduły CAM, takie jak DRAGON CAM (obsługujący m.in. Seca i Nagravision, z możliwością emulacji Nagravision dla Polsatu w celach edukacyjnych) oraz X CAM, które oferują wielosystemową obsługę, jednak ich legalność i kompatybilność mogą być ograniczone.
Podsumowanie AI na podstawie dyskusji. Może zawierać błędy.
REKLAMA