Witam. Na wstępie warto zaznaczyć że nigdy nie wierzyłem w celowe postarzanie urządzeń do czasu aż laptop i telefon komórkowy nie zepsuły się 2 tygodnie po zakończeniu gwarancji. Otóż mam nietypowy problem ponieważ od pewnego czasu przesunięcie po touchpadzie dwoma palcami powoduje wygaszenie ekranu. Kiedy ruszam jednym palcem jest ok, kiedy trzema też jest ok. Oczywiście zacząłem od sprawdzenia ustawień i nigdzie nie zauważyłem opcji o takiej funkcjonalności. Na wszelki wypadek odinstalowałem sterowniki i zainstalowałem ponownie, ale problem nie zniknął. Jest to potwornie frustrujące dlatego proszę o odpowiedź czy jestem w stanie samemu to naprawić czy konieczny będzie serwis (a jeśli tak to jaka może być orientacyjna cena?).
Znalazłem na wielu forach podobny problem dotyczący głównie sensora magnetycznego. Czy wystarczy wymienić touchpad czy może da się go jakoś naprawić?
Znalazłem na wielu forach podobny problem dotyczący głównie sensora magnetycznego. Czy wystarczy wymienić touchpad czy może da się go jakoś naprawić?