logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Najlepszy darmowy obecnie program antywirusowy

Morgotheron 08 Mar 2018 19:23 4989 6
REKLAMA
  • #1 17089619
    Morgotheron
    Poziom 9  
    Trendy się zmieniają, widziałem jakieś stare info o programach antywirusowych (ale trochę stare tematy i nie wiem jak jest obecnie), który obecnie jest najlepszy. Musi być darmowy. Ja używam Comodo i coś tam blokuje, ale cały czas mi wysyła jakieś wiadomości o Geekbuddy i nie wiem w sumie czy taki dobry jest. Jaki byście mi polecili?
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #2 17089680
    MARCIN.SLASK
    Specjalista AGD
    Ocena: 2655
    Dobry płatny rozbudowany program antywirusowy z wysyłką kosztuje ok. 200zł na 3 komputery i licencją na 2 lata. 1 komputer / 1 rok to ok. 34zł. Miesięcznie to niecałe 3zł. Dziennie 10groszy.

Miałem kilka darmowych programów antywirusowych i zawsze coś było nie tak.

Ja tak robię, zbieram jeszcze dwóch chętnych i kupuję na 2-3 lata licencję. Chyba dasz radę odłożyć 70zł i cieszyć się tym do czego program jest stworzony. Programy darmowe zazwyczaj mają jakiś haczyk, bo wiadomo, że za darmo to nic nie ma.

Kolejna rzecz, że nawet byłby najlepszy i najskuteczniejszy program antywirusowy, a zatwierdzisz ładowanie niebezpiecznej strony, którą chce zablokować, albo pozwolisz na uruchomienie zainfekowanego pliku, to na własną prośbę pakujesz się w kłopoty i żaden antywirus nie pomoże.
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #3 17089682
    gumisie
    Poziom 43  
    Ocena: 2483
    Witam.
    Ja od roku używam "360 Total Security" i na win 7 całkiem dobrze się sprawdza.
    Pozdrawiam
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #4 17092277
    artekideapop
    Poziom 13  
    Ocena: 105
    Polecam Ci Kaspersky Free PL. @Morgotheron
  • Pomocny post
    #5 17093494
    irek6311
    Poziom 33  
    Ocena: 281
    Kilka darmowych:
    Avast! Free Antivirus 2017.
    Kaspersky Free.
    Microsoft Security Essentials 2017.
    Comodo AntiVirus.
    Avira Free Antivirus.
    Bitdefender Antivirus Free Edition.
    AVG AntiVirus Free 2017.
    Ad-Aware Antivirus Free.
    Ja używam Norton Security, jak zbierzesz 4 użytkowników to subskrypcja na 5 PC jest strawna i sensowna, druga sprawa to pełna kontrola nad tym co robisz w sieci, darmowe wersje są okrojone i co rusz monitują o przejście na płatną wersję.
  • Pomocny post
    #6 17093567
    MARCIN.SLASK
    Specjalista AGD
    Ocena: 2655
    Dzisiaj zakupiłem wspomniany program na 3 komputery, 2 lata (1 rok + 1 rok gratis) za 129zł za najbardziej rozbudowany program tego producenta. Niecałe 22zł/komp/rok.
    Wersja BOX w znanej sieci handlowej.
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #7 17094460
    PeCetowy
    Poziom 10  
    Ocena: 3
    Ja osobiście używam Windows Defender i jestem z niego bardzo zadowolony. Mój komputer działa świetnie, jest wolny od wirusów, no i sam antywirus nie obciąża systemu. Jeżeli myślisz o innym rozwiązaniu to polecam również Baidu Antyvirus, używam go na kilku komputerach m.in. XP i 8.1, nie wyświetla bezsensownych monitów co chwilę, ma bardzo dużo funkcji ochrony i nie tylko, również dobrze chroni komputer przed niechcianym oprogramowaniem i podobnie jak rozwiązanie Microsoftu nie obciąża mocno systemu.

Podsumowanie tematu

✨ W dyskusji na temat najlepszych darmowych programów antywirusowych użytkownicy dzielą się swoimi doświadczeniami i rekomendacjami. Wspomniano o kilku popularnych opcjach, takich jak Kaspersky Free, 360 Total Security, Avast! Free Antivirus, Microsoft Security Essentials, Comodo AntiVirus, Avira Free Antivirus, Bitdefender Antivirus Free Edition oraz AVG AntiVirus Free. Użytkownicy podkreślają, że darmowe programy często mają ograniczenia i mogą wymagać przejścia na wersje płatne. Niektórzy zalecają również korzystanie z Windows Defender oraz Baidu Antivirus, które nie obciążają systemu i oferują dobrą ochronę. Wskazano na znaczenie świadomego korzystania z internetu, ponieważ nawet najlepszy antywirus nie ochroni przed niebezpiecznymi działaniami użytkownika.
Podsumowanie AI na podstawie dyskusji. Może zawierać błędy.
REKLAMA