Od dłuższego czasu , gdy przełączam kanały w pewnym momencie kolor zanika . To znaczy robi sie obraz czarno - biały a później śnieży . Ale gdy znowu odpale ten sam kanal przez chwile jest kolor a potem znowu zanika i to samo. Fachowiec uznał że to wina trafo - Lecz ja moge już to stwierdzić że cienki z niego elektronik bo gdy podłączam do TV video lub satelitarny odbiornik i wlaczam tv na odbiór z video nie ma tam problemów z kolorami. Sądzę że to może być coś z odbieraniem fal i musiałbym zacząć od wyjścia antenowego ... proszę o pomoc
Muszę jeszcze dodać że czasami kolor po kilkakrotnym włączaniu TV lub tego kanału utrzymuję się.Lecz gdy to nie pomaga muszę lekko przestroić kanał i wtedy łapie już kolor ... ale później jak przełącze na inny kanal i wróce na poprzedni znowu jest to samo . Wydaję mi się że ma to związek z odbiorem fal...
Muszę jeszcze dodać że czasami kolor po kilkakrotnym włączaniu TV lub tego kanału utrzymuję się.Lecz gdy to nie pomaga muszę lekko przestroić kanał i wtedy łapie już kolor ... ale później jak przełącze na inny kanal i wróce na poprzedni znowu jest to samo . Wydaję mi się że ma to związek z odbiorem fal...
Moderowany przez tremolo:Zmniejszyłem ilość znaków zapytania w temacie wiadomości. Prosze podawac nazwę telewizora w tytule wiadomości - upraszcza to wyszukiwanie. Nazwę telewizora wstawiłem.