logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Lenovo y50-70 - Jak podłączyć 3 monitory Dell u2417H przez HDMI?

pero3782 16 Mar 2018 15:05 1638 10
REKLAMA
  • #1 17107203
    pero3782
    Poziom 11  
    Ocena: 13
    Witam.
    Posiadam Lenovo y50-70.
    Mam 3 monitory Dell z najnowszej serii u2417H. Każdy posiada wejście oraz wyjście DisplayPort. Lenovo ma tylko HDMI. Czy jest realne aby dokupić jakaś stacje dokującą jakaś bądź przejściówkę DisplayPort z HDMI aby podpiąć te monitory po MST czyli Multi Stream. Polega to na podpięciu tylko jednego monitora przez DP do laptopa a później pozostałe monitory pod siebie na wzajem poprzez wejścia i wyjścia DP.
  • REKLAMA
  • #2 17110279
    Konto nie istnieje
    Poziom 1  
  • #3 17110285
    pero3782
    Poziom 11  
    Akurat mam wolnego GTX 580. Mozna pokombinować. Tylko kwestia tego, jak wyprowadzic w ogóle z laptopa zasilanie i kabel DP ;)
  • REKLAMA
  • #4 17110622
    Konto nie istnieje
    Poziom 1  
  • REKLAMA
  • #5 17113877
    pero3782
    Poziom 11  
    a jest możliwość aby jakąś dodatkową przejściówką podpiąć kartę sieciową tą którą w nim mam ? Dałem za nią około 400zł...

Kurde wszystko super z tą przejściówką, ale jak ja to wyprowadzę z laptopa.... ten kabel, to jest cieniutka obudowa. Są jakieś sprawdzone metody ?

Dodano po 3 [minuty]:

ja to widzę tak aby usunąć jeden port usb i w miejscu tego portu wstawić ten kabelek ale z końcówką żeńską i dwustronnym kable usb podpinać kartę. Zasilacz mam OCz ModXstream PRO 700W. Myślę, że będzie bardzo dobry chociaż i tak za dużo jak na jedną kartę ale innego nie mam

Dodano po 58 [sekundy]:

Szczerze nie wiem czy nie lepiej sprzedać wszystko co jest i kupić jakiegoś della ale dell o tych samych parametrach wyniesie mnie z 2 tyś zł więcej niż kosztuje obecny laptop.
  • #6 17113967
    Konto nie istnieje
    Poziom 1  
  • #7 17114413
    pero3782
    Poziom 11  
    Ciekawe i fajne rozwiązania w przypadku jak miałem inne grubsze laptopy. Tutaj fajny sprzęt ale jedno głupie wyjście komplikuje sprawę.

W sumie co bym nie pomyślał, to ingerencja poniekąd w płytę główną fajna byłą by sprawa gdyby po prostu można było wpiąć tą grafikę bezpośrednio po USB ale rozumiem kwestia przepustowości. Bo i miałem taki plan z dyskiem SSD Samsunga na złącze M2 na płycie głównej.
  • REKLAMA
  • #8 17114469
    Konto nie istnieje
    Poziom 1  
  • #9 17114521
    pero3782
    Poziom 11  
    W monitorach mam też opcję displaypory 1.2 i można ją włączyć. Jak podłączam jeden monitor pod drugi to łączą się ale dalej nic się w sumie nie dziej co jest zrozumiałe z tego względu chociażby, że nie ma sygnału wpuszczonego do DisplayPort in. Po DP MST i out w drugim monitorze, monitory się widzą.

Kurde chyba jednak lepiej będzie jak poświęcę te 2 tysiączki więcej i dopłacę do della. Chyba, że lenovo wypuścił coś z DP.

Tutaj jest na prawdę świetna sprawa bo jakby nie było mam matrycę 4K, GTX 960 z 4GB, 16gb ramu, dysk SSD. Składałem go pod siebie teraz szkoda to jakby od nowa kombinować. W sumie ciekawe czy istnieje jakieś rozwiązanie przejściówki przez port Ethernet. Skoro posiada przepustowość gigabitową, więc teoretycznie może istnieje coś. Poszukam.
  • #10 17114584
    Konto nie istnieje
    Poziom 1  
  • #11 17114656
    pero3782
    Poziom 11  
    Spróbuję tak zrobić.
    Będę informował na bieżąco o postępach pracy.

Dodano po 3 [minuty]:

Cena istotna ? Jest jakaś różnica między kablem za 20-30zł a za 80-100 ?

Dodano po 2 [minuty]:

Wszędzie widzę kable, które działają w jedną stronę mianowicie DP > HDMI

Podsumowanie tematu

LABEL_AI_GENERATED
Użytkownik posiada laptop Lenovo Y50-70 i chce podłączyć trzy monitory Dell U2417H, które obsługują DisplayPort. Laptop ma tylko wyjście HDMI, co komplikuje sprawę. Proponowane rozwiązania obejmują zakup konwertera HDMI na DisplayPort oraz możliwość modyfikacji laptopa poprzez usunięcie karty Wi-Fi i podłączenie zewnętrznej karty graficznej przez PCIe. Użytkownik rozważa również sprzedaż sprzętu i zakup nowego laptopa z lepszymi możliwościami wyjścia wideo. W dyskusji poruszono kwestie związane z zasilaniem, kompatybilnością kabli oraz potencjalnymi problemami z modyfikacjami sprzętowymi.
Podsumowanie AI na podstawie dyskusji. Może zawierać błędy.
REKLAMA