Witam,
Wczoraj po wyjęciu pendriva z portu komputera przestała być widziana zawartość (i na kilku innych komputerach też), dioda na nim miga cały czas. W systemie pojawia się napęd jako np. E:, ale rozmiar 0B. ChipGenius pokazuje to:
Description: [E:]Urządzenie pamięci masowej USB(Innostor NAND Flash)
Device Type: Mass Storage Device
Protocal Version: USB 2.10 <- Hint: This device can run faster when plugged to a USB3.0 port
Current Speed: High Speed
Max Current: 200mA
USB Device ID: VID = 1F75 PID = 0916
Device Vendor: Innostor Technology Corp.
Device Name: IS916EN
Device Revision: 0001
Manufacturer: Innostor
Product Model: NAND Flash
Product Revision: 1.00
Controller Vendor: Innostor
Controller Part-Number: IS916EN-A0 - ??ROM??
Flash ID code: ECDE98CE - Samsung K9ACGD8U0M - 1CE/Single Channel [TLC-8K] -> Total Capacity = 8GB
Próbowałem Silicon Power Recovery i Innostor_IS916EN MP_Package_V113_02_1303151. Ten drugi pokazuje 6 bad bloków i wywala się na teście (błąd 99 - załączam screena). Czyściłem też wcześniej rejestr UsbOblivion.
Straciłem już nadzieję, a mam tam trochę ważnych plików, nigdzie nie zbackupowanych.
Będę wdzięczny za wszelką pomoc.
Pozdrawiam
Wczoraj po wyjęciu pendriva z portu komputera przestała być widziana zawartość (i na kilku innych komputerach też), dioda na nim miga cały czas. W systemie pojawia się napęd jako np. E:, ale rozmiar 0B. ChipGenius pokazuje to:
Description: [E:]Urządzenie pamięci masowej USB(Innostor NAND Flash)
Device Type: Mass Storage Device
Protocal Version: USB 2.10 <- Hint: This device can run faster when plugged to a USB3.0 port
Current Speed: High Speed
Max Current: 200mA
USB Device ID: VID = 1F75 PID = 0916
Device Vendor: Innostor Technology Corp.
Device Name: IS916EN
Device Revision: 0001
Manufacturer: Innostor
Product Model: NAND Flash
Product Revision: 1.00
Controller Vendor: Innostor
Controller Part-Number: IS916EN-A0 - ??ROM??
Flash ID code: ECDE98CE - Samsung K9ACGD8U0M - 1CE/Single Channel [TLC-8K] -> Total Capacity = 8GB
Próbowałem Silicon Power Recovery i Innostor_IS916EN MP_Package_V113_02_1303151. Ten drugi pokazuje 6 bad bloków i wywala się na teście (błąd 99 - załączam screena). Czyściłem też wcześniej rejestr UsbOblivion.
Straciłem już nadzieję, a mam tam trochę ważnych plików, nigdzie nie zbackupowanych.
Będę wdzięczny za wszelką pomoc.
Pozdrawiam