logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

[Rozwiązano] Beko DIN 4520 - ciągle pracuje na programie P3, nie grzeje wody

tomek1122sg 25 Mar 2018 21:45 1845 1
REKLAMA
  • #1 17127746
    tomek1122sg
    Poziom 8  
    Ocena: 3
    Beko DIN na krótkim programie nie wyłączyła się. Na programie P3 (30 minut) pracowała 4 godziny. Włączyłem zmywanie i wyszedłem z domu. Wróciłem po 4 godzinach i zmywarka pracowała dalej. Dokładniej to buczała pompa. Na następny dzień już nie ruszyła. A dokładniej, po włączeniu odpompowuje starą wodę (słyszę w odpływie), nalewa nową (widzę po liczniku wody) i zaczyna buczeć jakiś elektromagnes (chyba elektromagnes). Po około 30 sekundach buczenie się kończy i już nic nie robi. Wody nie grzeje.
    Zmywarka 4 miesiące po końcu gwarancji!
    Może macie jakieś pomysły?
    Czy od razu jechać kupić jaką nową?
  • REKLAMA
  • #2 17135918
    tomek1122sg
    Poziom 8  
    Ocena: 3
    Zmywarka naprawiona. Może komuś przyda się to co napisze. Serwisant zaczął od przeglądu czystości zmywarki. Następnie włączył i nasłuchiwał tego co robi zmywarka. Woda nalana, Buczenie i koniec. Kombinacją przycisków (mi nie znaną) zakończył rozpoczęty program. Patrząc na licznik wody i jego prędkość (ten w szafce pod zlewem) wywnioskował, że woda się nalewa ale za wolno. Rozkręciliśmy wąż doprowadzający wodę i okazało się, że mocno przytkane jest to małe sitko w wężu (filtr wody a raczej mini filtr). Rozkręcił na dole zmywarki blaszany cokolik i za pomocą zwykłego miernika i śrubokręta skasował błędy (nie wiem ile w tym jest prawdy). Zmywarka normalnie działa to, że słyszymy, że woda nalewa się do środka nie znaczy, że w odpowiedniej ilości. Zmywarka musi nalać odpowiedznią ilość wody w odpowiednim czasie. Należy sprawdzić czy mały filtr w wężu doprowadzającym wodę jest drożny!
REKLAMA