logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Film DivX działa tylko w Windows Media Player, błąd w VPlayerze

a_pawel 18 Sie 2005 18:02 1485 10
REKLAMA
  • #1 1744680
    a_pawel
    Poziom 27  
    Ocena: 25
    Do oglądania filmów używam vplayera i nie mam z nim problemów oprócz jednego filmu. Vplayer wskazuje "nieokreślony błąd", a jest odtwarzany tylko przez Windows Media Player. Nie wiem co jest grane. Mam najnowszy ffdshow i ac3filter. Dlaczego tylko WMP odtwarza ten film???
    Pozdrawiam
  • REKLAMA
  • #2 1744691
    Gretryk
    Poziom 13  
    sciagnij sobie all playera a jak nie to divixa i bedzie chodzil a jaki to film a propo
  • #3 1744701
    radi
    Poziom 13  
    Ocena: 1
    Polecam subedit, używam od roku i jeszcze nie miałem żadnego problemu z odtwarzaniem filmów.

Pobrać możesz tutaj razem z kodekami:
    http://www.subedit.prv.pl/

pzdr
  • REKLAMA
  • #4 1744710
    a_pawel
    Poziom 27  
    Gretryk napisał:
    sciagnij se all playera a jak nie to divixa i bedzie chodzil a jaki to film a propo

Z Allplayerem też nie chodzi. Jest to "Skarb narodów". Z subeditem zaraz pokombinuję. Nie wiem tylko, czy mam usuwać ffdshow, czy nakładać subedita na niego???
    Pozdrawiam
  • REKLAMA
  • #5 1744714
    Gretryk
    Poziom 13  
    Ja skarb narodów ogl±da³em na DivX Player 2.0 chodzi³ bez zarzutów bo faktycznie na AllPlayerze niechodzil Sin City tez nie chodzi na Vplayerze nie wiem jeszcze tak nie kobinowalem ale sprobuj od razu najwy¿ej bêdziesz musical odinstalowaæ
  • #6 1744745
    a_pawel
    Poziom 27  
    Niestety, ale DivX Player nie odtwarza tego filmu, subedit podobnie z tym, że nabruździł jeszcze w vplayerze.
    Pozdrawiam
  • #7 1745156
    wiesniak
    Poziom 31  
    Ocena: 52
    sugerowałbym otworzyć film w gspot i zobaczyć jakim kodekiem dokładnie film jest skompresowany. później możnaby przepuścić go przez virtualdub pod kątem błędów w pliku. ostatecznie avipreview niemal na pewno Ci odtworzy. jeśli nie on, to raczej nic nie ruszy tego filmu.
  • REKLAMA
  • #8 1745267
    Orochimaru
    Poziom 31  
    Ocena: 531
    Ja jeśli mi coś nie gra używam graphedita
    http://www.stokebloke.com/video/wmv2avi.php
    Odpalam nim film i widzę dokładnie który kodek się podłącza, jaki filtr.
    Czasami tak bywa, że podłącza się jakiś filtr który bruździ tak, że film nie chodzi.
    Spróbuj nim odpalić i daj screena co ci się tam podłącza to powiem więcej.
    Co do ffdshowa to jest to najlepszy zestaw kodeków na świecie i nie ma powodu go zmieniać.
    Cytat:
    sugerowałbym otworzyć film w gspot i zobaczyć jakim kodekiem dokładnie film jest skompresowany

To też jest dobry pomysł, ale do dekodowania jednego formatu można użyć bardzo wielu kodeków więc najlepiej zobaczyć jaka dokładnie jest sytuacja u ciebie.
  • #9 1745618
    a_pawel
    Poziom 27  
    Gdy chcę otworzyć film grapheditem, wyświetla się komunikat, czy zainstalowałem potrzebne filtry oraz, że nie odnaleziono obiektu lub nazwy (return code: 0x80040216). Inne filmy otwiera i analizuje, więc nie wiem, co jest nie tak.
    Pozdrawiam
  • #10 1748509
    Orochimaru
    Poziom 31  
    Ocena: 531
    Czy po tym komunikacie otwiera się okienko z grafem, czy program sięnie odpala?
    Jeśli jest okienko to znaczy, że brakuje ci jakiegoś kodeka (podrzuć screena), jeśli nie to znaczy, że plik jest uszkodzony.
    Wtedy spróbuj divxfix, ale przedtem zrób backup pliku.
  • #11 1749207
    a_pawel
    Poziom 27  
    Po komunikacie program nie wyświetla nic. Nie sądzę, aby był uszkodzony ten film, gdyż jak mówiłem WMP go odpala i tylko on.
    Pozdrawiam

Dodano po 4 [godziny] 40 [minuty]:

Już sobie poradziłem, w sumie przez przypadek. Plik w nazwie miał jakieś dziwne okienka i po ich usunięciu vplayer go odtwarza bez problemu.
    Dziękuję wszystkim za rady, a temat uważam za zakończony.
    Pozdrawiam

Podsumowanie tematu

✨ Problem dotyczył odtwarzania filmu "Skarb narodów" w odtwarzaczu VPlayer, który zgłaszał "nieokreślony błąd", podczas gdy Windows Media Player odtwarzał go bez problemu. Użytkownik posiadał najnowsze kodeki ffdshow i ac3filter. Próby odtworzenia filmu w innych odtwarzaczach, takich jak AllPlayer, DivX Player i SubEdit, również nie powiodły się lub powodowały dodatkowe problemy. Zalecano użycie narzędzi diagnostycznych, takich jak GSpot, VirtualDub, AVI Preview oraz GraphEdit, aby zidentyfikować użyty kodek i ewentualne błędy w pliku. W GraphEdit pojawił się błąd związany z brakującymi filtrami lub uszkodzonym plikiem. Ostatecznie problemem okazały się nietypowe znaki w nazwie pliku, które po usunięciu pozwoliły na poprawne odtworzenie filmu w VPlayerze.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA