logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Radmor 5412 - brak reakcji tunera na skali FM, szumy mimo podłączonej anteny

dandidu 26 Mar 2018 12:31 1137 1
REKLAMA
  • #1 17128734
    dandidu
    Poziom 10  
    Ocena: 2
    Witam wszystkich, posiadam amplituner radmor 5412, ogólnie sprzet w dobrym stanie, kanały graja równo, czysto dosc dynamicznie, mial na poczatku problem ze stykami na wtyczkach, ale kazda wtyczke i piny przeczyscilem i teraz smiga, wejscia z tylu dzialaja, mam problem z tunerem radia w tym radmoze, otoz po przelaczeniu na ukf jest szum , antena oczywiscie podlaczona ale nic sie nie dzieje na skali fm zadna z diod sie nie zapala, po wcisnieciu jednego z czterech przyciskow programatora slychac jakby przelaczenie, ale diody sie nie pala nad przyciskiem , mozna sobie krecic ale nic to nie zmienia, brak roznicy szumu i brak jakiejkolwiek reakcji na skali fm, nie wiem czy radmor jest przestrojony bo mam go od niedawna ale narazie chcialbym uruchomic tuner....czy ma ktos jakis pomysl co moglo ulec awari i od czego ewentualnie zaczac sprawdzanie? z gory dzieki za odpowiedz.....
  • REKLAMA
  • #2 17128751
    arturdip
    Poziom 31  
    Ocena: 325
    Sprawdź ul 1958.Czy napięcia na bloku programatora są prawidłowe?

Dodano po 3 [minuty]:

W sumie to dobrze by było zacząć od sprawdzenia napięć na zasilaczu.Poz artur
REKLAMA