logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

lenovo k6 note (k53a48) Aktualizacja

dzedaj2000 29 Mar 2018 22:37 8334 5
REKLAMA
  • #1 17136955
    dzedaj2000
    Poziom 14  
    Ocena: 37
    Jak zaktualizować lenovo k6 note,programem? Potrzebuje
    HW Code. Jest opis jak odczytać po sn ale po 18 cyfrach a ja mam 8 cyfrowe SN. Gdy w programie Lenovo Assistanit wybieram model telefonu muszę jeszcze podać HW Code gdzie mam do wyboru liczby 10,16,18,20. Jak mam odczytać HWcode po ośmio cyfrowym SN?
  • REKLAMA
  • #2 17137136
    Labira
    Poziom 4  
    Ocena: 5
    Witam. Te dwie cyfry zaznaczone w kółku to właśnie HWcode. Wyszukiwarka google też pomoże☺ Pozdrawiam.
    Załączniki:
    • lenovo k6 note (k53a48) Aktualizacja hwcode_2_20160727024519.png (5.73 KB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
  • REKLAMA
  • #3 17137138
    dzedaj2000
    Poziom 14  
    Labira napisał:
    Witam. Te dwie cyfry zaznaczone w kółku to właśnie HWcode. Wyszukiwarka google też pomoże☺ Pozdrawiam.

Niestety nie mam tego.
    Mój kod ma osiem znaków z liczbami i literami i żadnego nawiasu nie ma,a tylko od 10 znaków znalazłem jak to odczytać.
  • REKLAMA
  • #4 17137178
    Labira
    Poziom 4  
    Widzę też ze strony lenovo.Zacytuję
    '' 10-cyfrowy format i struktura S / N: 1 cyfra (kod zakładu) + 1 cyfra (kod MIDH: "D") + 8-cyfrowy numer seryjny''. Według tego co tam pisze to 2 pierwsze cyfry mogą być tym kodem.
    Nie sugeruj się naklejką na baterii tylko sprawdź w telefonie:
    "zapytanie o informacje o systemie. Ustawienia --- Informacje o telefonie --- Status --- Numer seryjny" info ze strony producenta.
    Ewentualnie sprawdź numer seryjny wpisujac w telefonie kod ####2222# możliwe że naklejka nie pokrywa się z właściwym serialem. Możesz również zadzwonić do serwisu lenovo. Tam napewno będą wiedzieli.
  • REKLAMA
  • #5 17137179
    dzedaj2000
    Poziom 14  
    SN: HA0SQHP3
  • #6 17137185
    Labira
    Poziom 4  
    1. Otwórz Lenovo Smart Assistant(Bez podłączonego urządzenia
    2. Po podłączeniu przez USB można wyświetlić informacje o urządzeniu
    3. Kliknij: Aktualizacja Rom
    4.Po zakończeniu pobierania ROM zostanie przesłany ROM do podłączonego urządzenia
    Po ukończeniu aktualizacji ROM oznacza to, że ROM został zaktualizowany.
    5.Uwaga: Aktualizacja systemu może skasować dane osobowe, dlatego przed przystąpieniem do uaktualniania systemu upewnij się, że zostały wykonane kopie zapasowe danych osobowych
    Instrukcja instalacji ze strony lenovo.
    Masz dziwne komunikaty.Być może telefon jest zza granicy lub nie masz zainstalowanych najnowszych aktualizacji.Twój serial nic mi nie mówi.

Jest jeszcze opcja aktualizacji przez wifi:
    Upewnij się, że jesteś podłączony do sieci WLAN, a następnie kliknij pozycję Ustawienia (ustawienia systemu); System (wszystkie ustawienia); System; Informacje o telefonie (tablet); Aktualizacja systemu (Aktualizacje systemu)
    Jeśli dostępna jest nowa wersja oprogramowania, urządzenie wyświetli monit o jej pobraniu i zainstalowaniu. Podczas instalowania aktualizacji nie należy wyłączać ani odłączać urządzenia. Ikona 'powiadomienia' jest wyświetlana, gdy Aktualizacja systemu instaluje aktualizacje, które spowodują ponowne uruchomienie lub wyłączenie komputera przy użyciu trybu szeregowania.
    Różne wersje systemu operacyjnego mogą mieć różne nazwy opcji menu.
    Różne wersje oprogramowania i funkcji są dostępne dla różnych modeli urządzeń. info ze strony lenovo
REKLAMA