logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Motorola T2288 - jak zdjąć simlocka i schemat kabla?

tango 19 Sie 2005 13:07 1295 7
REKLAMA
  • #1 1746862
    tango
    Poziom 11  
    Ocena: 2
    Mam ten telefon dostałem go na części bo miał uszkodzony wyświetlacz.
    Miałem w domu inny wymieniłem wyświetlacz i super chodzi jest tylko jedno ale ma locka .
    Czy ma ktoś z kolegów schemat kabla do tego modelu i jakim programem można mu tego locka zdjąć bo szkoda go rozbierać jeszcze by sie przydał.
    Za pomoc dzięki....
  • REKLAMA
  • #2 1748499
    afuk
    Poziom 18  
    Kablem nie zdejmiesz simlocka. Potrzebny jest np Motorola Evolution Clip, Smartclip, Smartunlocker, to sa klipy, czy też boxy, bez nich nic nie zrobisz. A to są konkretne koszty.
    Proponuję jakiś serwis GSM, komis, tam ci zdejmą za 20 zł.
  • REKLAMA
  • #3 1748750
    Killer.PL
    Poziom 16  
    Ocena: 3
    afuk napisał:
    Proponuję jakiś serwis GSM, komis, tam ci zdejmą za 20 zł.

Tyle to kosztuje ten telefon :D
  • #4 1748775
    zakrecik
    Poziom 13  
    Ocena: 4
    ze starszych modeli to za 10 zl sciagaja ale niestety nie wszedzie
  • REKLAMA
  • #5 1748801
    BONO
    Poziom 28  
    Ocena: 18
    " Tyle to kosztuje ten telefon " , jak by wszyscy tak mysleli to by nie opłacało sie kupować urządzen
  • REKLAMA
  • #6 1749408
    tango
    Poziom 11  
    To znaczy że nie ma sposobu na tego fona a ja już zrobiłem kabel typu asim tylko nie spodziewałem sie że nie ma programu do odblokowania to jest ciekawe ?
    Program "asim" odblokowuje funkcje w tym fonie a simlocka nie da sie ściągnąć kablem to jest kompletna kicha .
  • #7 1749683
    zakrecik
    Poziom 13  
    Ocena: 4
    jakos na pewno sie musi dac sciagnac kablem tylko kurde podejrzewam ze nikomu sie nie chce grzebac i kombinowac softu do takiego modelu telefonu:)
  • #8 1988872
    tango
    Poziom 11  
    Niestety nic nie wymyśliłem musiałem dać ściągnąć tego simloca i na tym sprawa sie skończyła za pomoc wszystkim dziękuje.......

Podsumowanie tematu

LABEL_AI_GENERATED
Posiadacz telefonu Motorola T2288 wymienił uszkodzony wyświetlacz i telefon działa, jednak posiada simlocka. Próba zdjęcia simlocka kablem typu asim nie powiodła się, ponieważ do odblokowania simlocka nie wystarczy kabel, potrzebne są specjalistyczne urządzenia takie jak Motorola Evolution Clip, Smartclip czy Smartunlocker. Program "asim" umożliwia odblokowanie funkcji telefonu, ale nie simlocka. Zdjęcie simlocka kablem jest teoretycznie możliwe, lecz brak dostępnych programów i chęci modyfikacji softu dla tego modelu utrudnia to zadanie. Ostatecznie simlock został zdjęty w serwisie GSM za opłatą około 20 zł.
Podsumowanie AI na podstawie dyskusji. Może zawierać błędy.
REKLAMA