wiec ma tv sony (ma czyba z 13 lat ale ejst niezły jak na tamte czasy... ) lecz problmem jest to że po jakimś czasie (kilka minut) po odpaleniu telewizora wylącza się całkowicie obraz, kiedys robil się czarno buaiały obraz a teraz przerodziło się to w całkowite wylączenie, nie moge wam powiedsziec jaki to mogel bo aktualnie tv est w serwicsie ale kolesie z serwisu mówią ze sie nie da naprawić
poradciez coś....
wpadłem na pomysł popsutej lampy od kineskopa ale ona niby dziła (świeci)
Dodano po 11 [minuty]:
1.jest dzwięk ( w sensie fonii)
2. jest ten słynny odgłos z telewizora kineskopowiego (po 13 latach ejst HOLERNIE uciązliwy bo starsznie piszczy a ja jakoś jeste wyczulony negatywnie na wysokie tony...
3. gdzieś tam czytałem ze bez pomiarów w televizoze nic sie nei da zrobić, a jak niby do holery ma sprawdzić czy do kineskopu dochodzi kilka tysiecy volt e? nei ma voltomierza który by wytrzymał coś takeigo :/
Dodano po 35 [sekundy]:
p.s pytanko - co to jest trafopowielacz?
wpadłem na pomysł popsutej lampy od kineskopa ale ona niby dziła (świeci)
Dodano po 11 [minuty]:
1.jest dzwięk ( w sensie fonii)
2. jest ten słynny odgłos z telewizora kineskopowiego (po 13 latach ejst HOLERNIE uciązliwy bo starsznie piszczy a ja jakoś jeste wyczulony negatywnie na wysokie tony...
3. gdzieś tam czytałem ze bez pomiarów w televizoze nic sie nei da zrobić, a jak niby do holery ma sprawdzić czy do kineskopu dochodzi kilka tysiecy volt e? nei ma voltomierza który by wytrzymał coś takeigo :/
Dodano po 35 [sekundy]:
p.s pytanko - co to jest trafopowielacz?