logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

HTC Desire 12 - Nie można uruchomić

PawelGl 05 Maj 2018 00:21 8949 11
REKLAMA
  • #1 17203829
    PawelGl
    Poziom 2  
    Ocena: 6
    Witam, nie mogę uruchomić telefonu HTC Desire 12. Podczas "normalnego" uruchamiania pojawia się komunikat "COTA data processing", co trwa kilka godzin i nic się nie dzieje. Próbowałem wykonać reset telefonu, jednak napotkałem kolejne kłopoty. Kombinacja Vol.down + power: wyświetla mi się napis "Fastboot mode" i nic więcej. Kombinacja Vol.up + power: wyświetla się leżący robot z czerwonym wykrzyknikiem i napis "no command". Co mogę z tym zrobić. Proszę o pomoc.
  • REKLAMA
  • #2 17204371
    br501
    Poziom 15  
    Ocena: 56
    Jak wyświetla się robot, to wciśnij jeszcze raz przyciski. Powinno pojawić się menu recovery i wtedy wybierz reboot system now
  • #3 17204419
    PawelGl
    Poziom 2  
    Po wciśnięciu tej samej kombinacji telefon restartuje się ponownie do leżącego robota.
  • #4 17206489
    noozek
    Poziom 1  
    Mam ten sam problem z tym samym telefonem. Jedyne co mogę robić to bardzo szybkie wpisanie pinu, co w jakiś sposób działa. Niczego innego nie próbowałem, bo jestem w stanie uruchomić telefon, a jak czasem nie zdążę to po prostu uruchamiam ponownie telefon.
  • REKLAMA
  • REKLAMA
  • #6 17213233
    eedi75
    Poziom 1  
    Też ma taki problem i po wyświetleniu tego komunikatu wciskam powera i wybieram 'uruchom ponownie" i działa android.
  • #7 17216961
    kubad2811
    Poziom 1  
    Odnalazłem sposób!!
    Wystarczy włożyć kartę SIM i uruchomić ponownie telefon :)
  • #8 17386190
    00S
    Poziom 13  
    Ocena: 11
    Znalazł może ktoś jakies inne rozwiązanie tego problemu? Niestety włożenie czy wyłożenie karty SIM nic nie daje, uruchamianie ponownie też nie.
    HTC Sync nie widzi telefonu, nawet pod fastbootem czy trybem Recovery.
    Telefon włącza się do ekranu podania kodu i zaraz pojawia się komunikat o COTA Data Processing...

Nawet jeśli wgrać nowe firmware to jak i skąd?

Pozostaje mi jeszcze spróbować opcji z hard resetem ale wolałbym najpierw jakoś odzyskać swoje dane.
  • #9 17386893
    mobista
    Poziom 35  
    Ocena: 365
    To jest świeży model - dane na pewno są kryptowane, więc ich odzyskanie nie będzie proste o ile w ogóle możliwe.
  • REKLAMA
  • #11 17393694
    00S
    Poziom 13  
    Ocena: 11
    No niestety, model nie dosyć, że świeży to jeszcze mało popularny i nie z najwyższej półki... :P
    Ale widać jakieś firmware już się znalazło.

Na szczęście udało mi się doprowadzić go do używalności bez wgrywania niczego, ba, nawet bez przywracania ustawień fabrycznych.
    Po prostu próbowałem uruchomić go w trybie awaryjnym. Gdy był włączony, z widocznym wiadomym komunikatem o "COTA Data..." przytrzymałem przycisk zasilania, po ukazaniu się okienka z wyborem wyłączenia telefony, bądź jego uruchomienia ponownie, przytrzymałem chwilę opcję "Uruchom ponownie" aż do momentu pokazania się komunikatu o uruchomieniu w trybie awaryjnym, co co oczywiście potwierdziłem.
    Nie pamiętam już, czy telefon od razu się uruchomił do systemu, czy też musiałem szybko zdążyć wklepać kod PIN do uruchomienia, czy też raz jeszcze powtarzać procedurę z trybem awaryjnym... ale koniec końców włączył się normalny system, bez tego irytującego błędu. Byłem w stanie połączyć się z WiFi i zaktualizować oprogramowanie (pokazała się stosowna informacja), telefon uruchomił się ponownie i póki co działa jak natura chciała. ;)
  • #12 17587469
    gumstg
    Poziom 1  
    nutergsm napisał:
    Wgrajcie firmware na nowo.
    |
    Powodzenia jak znajdziesz do niego softa i programy do niego. Sam mam desire 12 i nie ma do niego softa ktorego mozna wgrac z poziomu PC

Podsumowanie tematu

✨ Użytkownicy zgłaszają problemy z uruchomieniem telefonu HTC Desire 12, gdzie podczas normalnego startu pojawia się komunikat "COTA data processing". W odpowiedziach sugerowane są różne metody rozwiązania, takie jak ponowne uruchomienie telefonu, włożenie karty SIM, czy próba uruchomienia w trybie awaryjnym. Niektórzy użytkownicy zdołali uruchomić telefon, jednak inni napotykają trudności, w tym brak możliwości wykrycia urządzenia przez HTC Sync. Wskazano również na potrzebę wgrania nowego firmware, ale dostępność oprogramowania dla tego modelu jest ograniczona. Użytkownicy podkreślają, że dane mogą być zaszyfrowane, co utrudnia ich odzyskanie.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA