logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Utworzenie nowej partycji po aktualizacji Windows 10

matjajko 15 Maj 2018 20:51 2259 7
REKLAMA
  • #1 17222503
    matjajko
    Poziom 6  
    Witam, otóż zaktualizowałem dzisiaj Windowsa 10 mając na dysku C (SSD) 50GB wolnego miejsca. Po zainstalowaniu zauważyłem nową partycje F (35MB wolnych z 449) a więc prawdopodobnie brakło miejsca na C i się reszta zrobiła na F o ile się nie mylę. Usunąłem na C pliki dawnej aktualizacji i wróciło 50GB. Teraz pytanie, jak przenieść to z partcji F na C aby nie zepsuć systemu?
  • REKLAMA
  • #2 17222524
    Yansen
    Poziom 22  
    Ocena: 6
    Trochę mało danych, zrób zrzut ekranu z menadżera dysków oraz pokaż katalogi główne na C i F.
  • REKLAMA
  • #3 17222555
    matjajko
    Poziom 6  
    Gdy wchodze na F to pisze, że jest pusty.

Tutaj SS dysków:

• #4 17222586
    Yansen
    Poziom 22  
    Litera F jest do zdjęcia. Pokaż co jest na C:\
  • REKLAMA
  • #5 17222599
    matjajko
    Poziom 6  
    W jakim sensie "do zdjęcia" ?

• #6 17222990
    Yansen
    Poziom 22  
    1. Litera F jest do usunięcia. Menadżer dysków> zaznacz dysk F, kliknij prawy klawisz myszy> zmień literę dysku> usuń.
    2. Z dysku C możesz usunąć foldery Intel, Perflogs, Temp.
    3. Uruchom program: oczyszczanie dysku > zaznacz: oczyść pliki systemowe > po skanowaniu zaznacz wszystko co tam będziesz miał i kliknij > OK.
  • #7 17225714
    matjajko
    Poziom 6  
    Usunąłem F, zostało nieprzydzielone miejsce, którego nie mogę ruszyć, czy to Partition Wizard czy EaseUs. Nie idzie scalić, nic.
  • REKLAMA
  • #8 17226166
    Yansen
    Poziom 22  
    To jest partycja systemowa zostaw ją taką jak jest.

Podsumowanie tematu

✨ Po aktualizacji Windows 10 użytkownik zauważył nową partycję F, która zajmowała 35MB z 449MB, co sugerowało, że brakowało miejsca na dysku C (SSD). Po usunięciu plików aktualizacji na C, użytkownik chciał przenieść miejsce z F na C, jednak po usunięciu partycji F pozostało nieprzydzielone miejsce, którego nie można było scalić z C za pomocą programów Partition Wizard czy EaseUs. Użytkownicy sugerowali, aby nie modyfikować partycji systemowej oraz usunąć literę F, co zostało wykonane, ale problem z nieprzydzielonym miejscem pozostał.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA