logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

[Rozwiązano] Sony Xperia Tipo - Jak przywrócić ustawienia fabryczne bez hasła?

MrTaz456 17 Maj 2018 21:28 1506 7
REKLAMA
  • #1 17226404
    MrTaz456
    Poziom 6  
    Ocena: 2
    Witam! Mój problem dotyczy telefonu sony xperi tipo jest to dość wiekowy telefon ale mój jest jeszcze w pełni sprawny, niestety dziecko, które go używało ustawiło odblokowywanie ekranu za pomocą wzoru i zapomniało konta google oraz pytania zabezpieczającego. Próbowałem już wejść w tryb recovery kombinacjami podanymi na forach ale jedyne co to dało do wejście w "tryb awaryjny". Próbowałem także Sony update service ale niestety nigdzie nie mogę znaleźć działającej wersji. Moje pytanie brzmi jak przywrócić telefon do ustawień fabrycznych (na danych mi nie zależy)
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #2 17226546
    nutergsm
    VIP Zasłużony dla elektroda
    Ocena: 1663
    Wgraj nowy firmware.
  • REKLAMA
  • #3 17226624
    MrTaz456
    Poziom 6  
    Mógłbyś mi powiedzieć jak to zrobić albo dać link do poradnika ?
  • REKLAMA
  • #4 17226634
    nutergsm
    Poszukaj w google w sieci jest pełno poradników.
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #6 17227293
    nutergsm
    dr.master napisał:
    Coś Kolega Moderator nie miał dnia :|

A dlaczego mam podawać wszystko na tacy? Sam użytkownik też musi wykazać inicjatywę.

Gdyby autorowi jednak nie udało się znaleźć odpowiedniego poradnika to podsyłam.
    http://forum.android.com.pl/topic/76957-flash...ja-oprogramowania-reinstalacja-w-xperii-tipo/
  • #7 17227502
    MrTaz456
    Poziom 6  
    Dziękuję za pomoc
  • #8 17227569
    MrTaz456
    Poziom 6  
    Dziękuję za pomoc

Dodano po 48 [minuty]:

Linki z tego forum już nie działają ale znalazłem jakiś inny firmware i zainstalowałem rozwiązując problem

Podsumowanie tematu

✨ Użytkownik ma problem z telefonem Sony Xperia Tipo, który został zablokowany przez wzór odblokowania ekranu. Dziecko, które go używało, zapomniało hasła do konta Google oraz pytania zabezpieczającego. Próby wejścia w tryb recovery zakończyły się jedynie uruchomieniem trybu awaryjnego. Użytkownik poszukiwał sposobu na przywrócenie ustawień fabrycznych, nie zależąc mu na danych. Odpowiedzi na forum sugerowały wgranie nowego firmware'u oraz poszukiwanie poradników w sieci. Użytkownik znalazł działający firmware, co rozwiązało jego problem.
Podsumowanie wygenerowane przez AI na podstawie treści dyskusji.
REKLAMA