logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

TCL 55C7006 vs SAMSUNG ue55mu6472 TV do 2700 zł

gregory135 19 Maj 2018 11:00 4077 13
REKLAMA
  • #1 17228730
    gregory135
    Poziom 6  
    Ocena: 2
    1. Jak daleko siedzisz od ekranu telewizora? 2 metry
    2. Czy siedzisz na wprost ekranu czy bokiem do ekranu? Na wprost.
    3. Jaki telewizor posiadasz obecnie? Toshiba 32 cale
    4. Jaką markę preferujesz? Wszystko jedno, liczy się ta z najlepszym produktem.
    5. Jakiej wielkości telewizora szukasz? 55 cali powinno wystarczyć do salonu 30 m2
    6. Jaki sygnał i urządzenia będą podłączone do telewizora? Dysk USB, xbox one , może kiedyś dekoder
    7. Jaki rodzaj programów oglądasz najczęściej? Programy oglądam rzadko. Lubię oglądać mecze piłki nożnej , sporadycznie jakiś tvn
    8. Czy będziesz grał w gry, a jeśli tak to na konsoli czy komputerze PC? Tak na konsoli xbox one
    9. Czy będziesz aktywnie korzystać z systemu SMART telewizora? Oczywiście netflix
    10. Oglądasz wieczorami czy w dzień? Wieczorami
    11. Ile pieniędzy możesz przeznaczyć na zakup telewizora? Maksymalnie 2600-2700 max

Witam szukam telewizora , z wstępnego researchu wyszło mi, że te dwa modele są spoko . Który z nich jest lepszy?
    Może macie jakieś inne propozycje?
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #2 17228759
    Konto nie istnieje
    Poziom 1  
  • REKLAMA
  • #3 17228764
    gregory135
    Poziom 6  
    Możesz mi powiedzieć coś o tym zawieszaniu się telewizora? bo dużo czytałem o tym negatywnych opinii? Aktualizacje do tego telewizora są przewidywane? Co wchodzi w cenę pakietu i gdzie można kupić ten telewizor korzystnie? Czy jest duża różnica między modelami U55P6046 a 55C7006 ?
  • #4 17228827
    Konto nie istnieje
    Poziom 1  
  • Pomocny post
    #5 17228885
    Ludwik XVI
    VIP Zasłużony dla elektroda
    Ocena: 788
    Samsung będzie stabilniejszy ale z mniejsza ilością aplikacji.
    TCL ma gorszą jakościowo matrycę, niestabilnego Androida (bedzie stabilny tylko jak nie poinstalujesz dodatkowych aplikacji) i masę niedorobek softwarowych. Jak lubisz się bawić w częste aktualizacje, kombinowanie z softem to bierz TCLa.
    Jak preferujesz system włącz i oglądaj to zdecydowanie cos z zamknietym systemem typu Tizen w Samsungu lub WebOs w LG.

No i pamietaj ze TCL nie ma upłynniaczy obrazu - przy meczach płynności nie bedzie...
  • REKLAMA
  • #6 17228973
    gregory135
    Poziom 6  
    Ludwik XVI napisał:
    Samsung będzie stabilniejszy ale z mniejsza ilością aplikacji.
    TCL ma gorszą jakościowo matrycę, niestabilnego Androida (bedzie stabilny tylko jak nie poinstalujesz dodatkowych aplikacji) i masę niedorobek softwarowych. Jak lubisz się bawić w częste aktualizacje, kombinowanie z softem to bierz TCLa.
    Jak preferujesz system włącz i oglądaj to zdecydowanie cos z zamknietym systemem typu Tizen w Samsungu lub WebOs w LG.

No i pamietaj ze TCL nie ma upłynniaczy obrazu - przy meczach płynności nie bedzie...

Nie wiedziałem że będę tak się męczył z wyborem telewizora. Faktycznie TCL kusi mnie wykonaniem i jakością dźwięku ale chyba faktycznie ta płynność obrazu robi dla mnie ogromne znaczenie. Widziałem jak chodzi u znajomego i fajnie to wygląda. Po za tym że TCL nie ma upłynniaczy to jakość obrazu w obydwóch telewizorach jest porównywalna? Widziałem w sklepie RTV euro że można tego samsunga kupić w wersji outlet tj. albo w stanie idealnym z otwartym kartonem albo dobrym z mało widocznymi śladami użytkowania za 2625 zł. Czy ktoś z forumowiczów kupował te outletowe wersje sprzętu?
  • #7 17229001
    Konto nie istnieje
    Poziom 1  
  • #9 17230619
    Konto nie istnieje
    Poziom 1  
  • #10 17238469
    gregory135
    Poziom 6  
    Czy warto kupić ten telewizor Samsung za 2350 zł powystawowy , podejrzewam że ma kilkaset godzin przegranych. Jaki ma to wpływ na telewizor? Dodam że jest na niego dwa lata gwarancji.
  • REKLAMA
  • #12 17238578
    Konto nie istnieje
    Poziom 1  
  • #13 17253058
    gregory135
    Poziom 6  
    Wybrałem SONY KD55XE7096BAEP za 2550 zł. Cena naprawdę okazyjna jak porównywałem jeszcze wczoraj. Także zdecydowałem się na ten model naprawdę spontanicznie. Nie wiem czy mogę podać nazwę sklepu , czy nie jest to zabronione ale jak ktoś jest zainteresowany to podam na priv.

Podsumowanie tematu

✨ Użytkownik poszukuje telewizora 55 cali do 2700 zł, rozważając modele TCL 55C7006 i Samsung UE55MU6472. TCL wyróżnia się lepszym dźwiękiem, obsługą głosową, aplikacjami multimedialnymi oraz tytułem najlepszego telewizora w klasie cena/jakość w Europie. Samsung oferuje stabilniejszy system Tizen, ale z mniejszą ilością aplikacji i lepszą płynnością obrazu, co jest istotne dla oglądania meczów piłkarskich. Użytkownicy ostrzegają przed zakupem telewizorów powystawowych, sugerując, że TCL może być lepszym wyborem, mimo że Samsung ma lepszą jakość obrazu. Ostatecznie, jeden z uczestników dyskusji zdecydował się na model Sony KD55XE7096BAEP.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA