Ze względu na notoryczne włamania, chciałbym kupić do firmy firewall sprzętowy na 3-4 komputery. Jest to mój pierwszy zakup tego typu urządzenia, więc proszę o wskazówki i podpowiedzi na co zwrócić uwagę przy zakupie.
Zależy mi na:
- 4 wyjścia LAN Gigabit
- jedno wejście WAN / Ethernet
- mile widziany port USB na modem LTE.
- solidny firewall z obsługą VPN
- nowy w cenie do ok. 1000 zł.
- najlepiej bez WIFI, absolutnie nie potrzebuję WLANu.
- dobry support, częste aktualizacje
Prawdę mówiąc, nie wiem co jest jeszcze istotne, może jakieś podpowiedzi? Chętnie bym poczytał na temat firewalli sprzętowych...... Może jakieś porównania sprzętu?
Większość powyższych punktów spełnia:
MikroTik RouterBoard RB962UiGS 5HacT2HnT hAP ac
i ma zjadliwą cenę na tle konkurentów. Co o nim sądzicie? A może coś z konkurencji wypada dużo lepiej?
Na razie korzystam z internetu z kablówki, ale rozważam światłowód (Orange lub Netia). Firewall najchętniej kupiłbym nowy, raczej używki w tym wypadku nie wchodzą w grę.
Dziękuje za wszelkie sugestie!
Zależy mi na:
- 4 wyjścia LAN Gigabit
- jedno wejście WAN / Ethernet
- mile widziany port USB na modem LTE.
- solidny firewall z obsługą VPN
- nowy w cenie do ok. 1000 zł.
- najlepiej bez WIFI, absolutnie nie potrzebuję WLANu.
- dobry support, częste aktualizacje
Prawdę mówiąc, nie wiem co jest jeszcze istotne, może jakieś podpowiedzi? Chętnie bym poczytał na temat firewalli sprzętowych...... Może jakieś porównania sprzętu?
Większość powyższych punktów spełnia:
MikroTik RouterBoard RB962UiGS 5HacT2HnT hAP ac
i ma zjadliwą cenę na tle konkurentów. Co o nim sądzicie? A może coś z konkurencji wypada dużo lepiej?
Na razie korzystam z internetu z kablówki, ale rozważam światłowód (Orange lub Netia). Firewall najchętniej kupiłbym nowy, raczej używki w tym wypadku nie wchodzą w grę.
Dziękuje za wszelkie sugestie!